Blog

A zavartalan síeléshez elengedhetetlen egy jó napszemüveg!

2015.01.08 12:21

A zavartalan síeléshez elengedhetetlen egy jó napszemüveg!

 

Sokan szeretnek a szabadban sportolni, ami nem is csoda, hiszen a friss levegőn még egészséges bármilyen mozgásforma. Legyen az futás, biciklizés, séta, vagy az éppen aktuális, tipikus téli sportok, mint például a síelés, korcsolyázás, fontos, hogy a megfelelő sportruházat mellett arra is figyeljünk, hogy napos időben a szemünket is megfelelően védjük.

Sokan szeretnek a szabadban sportolni, ami nem is csoda, hiszen a friss levegőn még egészséges bármilyen mozgásforma. Legyen az futás, biciklizés, séta, vagy az éppen aktuális, tipikus téli sportok, mint például a síelés, korcsolyázás, fontos, hogy a megfelelő sportruházat mellett arra is figyeljünk, hogy napos időben a szemünket is megfelelően védjük. Ehhez elengedhetetlen egy jó napszemüveg, azt azonban nem könnyű eldönteni, hogy az óriási kínálatból melyik az, amelyiket érdemes választani. Ha azonban néhány egyszerű szempontra odafigyelünk, nem nyúlhatunk mellé.

  1. Mindenképpen legyen a szemüveg UV szűrős, mert csak így nyújt megfelelő védelmet a nap káros sugarai ellen!

  2. A napszemüveg stabilan üljön a fejünkön, mert a heves mozgás hatására könnyen leeshet!

  3. A szemüveg lencséje legyen polarizált, emellett karc- és tükröződésmentes, mert így biztosítható igazán a tökéletes látás!

  4. A lencse színét úgy válasszuk meg, hogy vegyük számításba a hó által visszavert fény erősségét, tehát ne legyen se túl világos!