Blog

Vízi sportok és az Oakley

2016.07.07 10:45

Vízi sportok és az Oakley

 

A nyári hónapok legkedveltebb szabadidős tevékenységei között első helyen szerepelnek a különféle vízi sportok. Az önfeledt szórakozás mellett azonban fontos egészségünk megfelelő védelme is.

Ebben a szezonban fokozottabban vagyunk kitéve napsütésnek és ezáltal a káros UV sugárzásoknak is. Szemeink védelmét nem lehet elégszer hangsúlyozni, de abba sem árt belegondolni, hogy sportoláskor a kitűnő látás is rendkívül lényeges. Ezek kiküszöbölésére érdemes beruházni egy vízi sportágakhoz ideális, az UV sugarakat maximálisan kiszűrő napszemüvegre.

                                        

Szabadtéri tevékenységek esetén, főleg ha víz is van a terepen, gyakran kell számolnunk a vakító fényvisszaverődésekkel. Erre egyszerű a megoldás: válasszunk polarizált lencséjű napszemüveget, vagy ha tehetjük, egy Oakley HDPolarized lencsés darabra ruházzunk be. Utóbbi sokkal tisztább látást biztosít, mint hagyományos társai. Az Angling Fuel Cell nevezetű Oakley modell például kitűnő alternatívát nyújt.

 

A kifejezetten vízi sportágakhoz – mint például vitorlázás, vízisí vagy éppen halászat – kifejlesztett Oakley Valve Polished Black Deep Blue Polarized napszemüveg tökéletesen védi a szemeket az UV sugaraktól, HDPolarized lencséinek köszönhetően maximálisan kiszűri a víz felszínéről visszaverődő fényt. Mindezek mellett az Oakley különleges 3 ponton illeszkedő technológiájával van kialakítva, így nem csupán kényelmes viselni, de stabil érzetet is nyújt.

 

A stabilitáson, UV-védelmen és polarizáltságon túl a lencse színére is megfelelő hangsúlyt kell fektetnünk. Nyári szabadtéri tevékenységekhez a bronzos árnyalatú lencsék a legalkalmasabbak, de vízi sportok esetén kék tónusokban (pl. Deep Blue) a legajánlatosabb gondolkodnunk. Ezek segítségével nem csupán az optikai tisztaság, de a reális színérzékelés is adott lesz a környezeti viszontagságoknak megfelelően.