Blog

Tüntessük el a napszemüvegről a karcokat!

2018.01.11 08:07
Tüntessük el a napszemüvegről a karcokat!

Tüntessük el a napszemüvegről a karcokat!

A napszemüvegedre nyilván próbálsz úgy, és annyira vigyázni, mint a szemed fényére. Az idő vasfoga azonban előbb-utóbb nyomot hagy kedvenc kellékeden, a legalaposabb óvintézkedések ellenére is.

Ez kivédhetetlen. De mi tévő legyél, ha karcossá váltak a lencséid? Azonnal nézz új napszemüveg után, vagy még van esélyed megmenteni kedvenc kelléked életét?

Pánik helyett válaszd az egyszerű praktikákat!

Ha a karcolások nem mélyek, akkor nem kell azonnal a legrosszabbra gondolnod. Néhány egyszerű lépés segítségével szinte újjá varázsolhatod napszemüvegedet.

Manapság már a lencsék nagyrészt műanyagból készülnek, ami a karcmentesítés szempontjából hatalmas pozitívum, hiszen a sérült üveggel esélyed sem lenne megbirkózni.

Első lépésben meg kell állapítanod, hogy a lencséken van-e tükröződést gátló bevonat. (egyértelműen igen a válasz, ha a megfelelő szögben tartott szemüvegen kék, zöld, lila tükröződés látszik)

A következő lépésben festékmarószert kell beszerezned, melyet bármelyik barkács üzletben megtalálhatsz.

Utolsó lépésben ezzel az anyaggal töröld le a lencséket kívül-belül, ezzel eltávolítva a karcos bevonatot, majd öblítsd le langyos vízzel őket.

De mit tegyél akkor, ha nem polarizáltak a lencsék?

Ebben az esetben még az előzőeknél is könnyebb dolgod van. Langyos, szappanos vízzel mosd át a lencséket, majd mikro szálas törlőkendővel törölgesd át őket.

Papírtörlőt ne használj az áttörléshez, mert még több kárt okozhatsz a lencsékben.

Ezután jöhet a bútorfény, és a gyapjúrongy. A bekent lencséket a rongy segítségével ki tudod polírozni, a csillogóan ragyogó, abszolút karcmentes végeredmény reményében!