Blog

Tudod milyen színű legyen a napszemüveg lencséje?

2017.05.22 14:33

Hogyan nem illik napszemüveget viselni?

A napszemüveg-viselésnek is megvannak a maga szabályai. Ha nem tartjuk be az etikettet, rendelkezhetünk akár a legdivatosabb darabbal, nem fognak jó szemmel nézni ránk.

Üzleti tárgyalás

A szemkontaktus a kommunikáció fontos eleme. Ha napszemüveget viselünk beszélgetés közben, megfosztjuk a másikat attól a lehetőségtől, hogy érzékelhesse reakcióinkat. Ha egy étterem kerthelyiségében zajlik a tárgyalás, inkább válasszunk egy árnyékos helyet, de semmiképp se bújjunk a napszemüvegünk mögé.

 
Oda nem illő keret

Egyes napszemüvegek sportoláshoz vagy szabadtéri kikapcsolódáshoz tökéletesek, de munkahelyi vagy formálisabb öltözékünkhöz nem illenek. Egy élénkpiros vagy pöttyös kerettel nem biztos, hogy professzionalizmust tudunk sugározni.

 
A lencse mint tükör

Ne használjuk a másik napszemüvegét tükörként, hogy megigazítsuk a frizuránkat, vagy ellenőrizzük a sminkünket, ugyanis ez elég feltűnő és zavaró lehet.

 
Beltéri szemüvegviselés

Ha csak azt orvosi előírás nem indokolja, ne viseljük a napszemüveget zárt helyen, ugyanis tiszteletlennek tűnhetünk. Ellenkező esetben tudassuk a többiekkel, hogy orvosunk utasítására kell tartózkodnunk az erős napfénytől (például lézeres szemműtét után).