Blog

Tudod hogyan kell ápolni napszemüveged?

2017.06.26 08:00

A napszemüveg ápolása

Akár a legdivatosabb márkák közül válogatunk, akár egy olcsóbb darabbal lepjük meg magunkat,ahhoz, hogy legújabb napszemüvegünk hosszú évekig szolgálhasson minket,rendszeresen ápolnunk kell. A következőket érdemes betartanunk,hogy új kedvencünk ne karcolódjon meg, törjön össze vagy menjen tönkre idő előtt.

Tartsuk hűvös, száraz helyen

A túl magas vagy alacsony hőmérséklet károsíthatja a napszemüveg lencséjét,illetve keretét. Így nyáron sose hagyjuk a szemüveget a kocsiban a tűző napon.A műanyag lencséknek különösen árt a hőség.A polarizált üvegű napszemüvegeket óvjuk a víztől, kiváltképp a sós víztől,ugyanis, ha a víz bejut a műanyag rétegek közé, roncsolhatja a lencsét.Ha mégis sós víz kerülne a lencsére, öblítsük le azonnal tiszta vízzel, majd hagyjuk megszáradni.


Ne tágítsuk ki a szárát

A napszemüveget lehetőleg két kézzel tegyük fel, illetve vegyük le- bármilyen lazának is érezzük magunkat, amikor egy kézzel kapjuk le a fejünkről.Ne viseljük a homlokunkra tolva, és ne hordjuk hajpántként se,
ugyanis így kitágulhat a szára. Ha épp nem viseljük, tegyük be a tokjába.


Tartsuk kemény tokban

Ha a használaton kívüli napszemüveget egyszerűen zsebre dugjuk,vagy betesszük a táskánkba, a lencse könnyen megkarcolódhat,sőt, ha túl sok holmival kell osztoznia a helyen, akár össze is törhet.
Tartsuk olyan tokban, amely kemény anyagból készült, belseje azonban puha.


Rendszeresen tisztítsuk meg a lencsét

Lehetőleg minden nap tisztítsuk meg a lencsét,távolítsuk el a rárakódott port és szennyeződést,
ugyanis annak szemcséi megkarcolhatják azt.Ehhez használjunk speciális törlőrongyot és tisztítófolyadékot,
de ennek híján meleg, szappanos vízzel is letisztíthatjuk.Papírtörölközővel vagy más durvább anyaggal ne dörzsöljük a lencsét.Hagyjuk magától megszáradni, vagy használjunk puha rongyot.Szárazon ne tisztogassuk a lencsét, nehogy megkarcolódjon.


Húzzuk meg a csavarokat

Rendszeresen ellenőrizzük, nem lazultak-e meg a csavarok,és ha igen, húzzuk meg őket egy kis csavarhúzóval.
Ha azt vesszük észre, hogy a szárak csálén állnak,ne próbálkozzunk otthoni javítással, inkább vigyük optikushoz.