Blog

Tudnivalók a cserélhető lencsés napszemüvegekről

2016.06.28 14:17

Tudnivalók a cserélhető lencsés napszemüvegekről

Szerencsére már széles választék áll rendelkezésünkre a cserélhető lencséjű napszemüvegek területén is. Nem csupán színek és formák esetében van lehetőségünk válogatni, hanem számtalan márka közül is szemezgethetünk.

De vajon miért is jó, ha cserélhetjük a lencséket? Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy ha valójában ideális dolog cserélgetni a lencséket, akkor a „hagyományos” napszemüvegek már nem is igazából jók. Ez természetesen nem igaz, hiszen a cserélhető lencsés napszemüvegek nem hétköznapi, hanem sokkal speciálisabb tevékenységekre lettek kifejlesztve. Olyan sportok, aktivitások során lehet maximálisan kihasználni a cserélhető lencsés funkciót, amelyek esetében például folyamatosan változó fényviszonyoknak vagyunk kitéve.

 

Többek között egy kiadósabb kerékpározás, vagy egy veszélyesebb útszakaszon, huzamosabb ideig történő vezetés alatt nagy hasznunkra válhat, ha a lencsékkel alkalmazkodni tudunk a környezethez. Sötétedés előtt és után például más lencsék lehetnek ideálisak, ahogyan nyílt vagy éppen erdős szakaszokon sem ugyanarra van szükségünk.

 

Amennyiben nem hódolunk kifejezetten semmilyen szabadtéri sportnak, nem vezetünk naponta több órát, akkor nem feltétlenül érdemes a cserélhető lencséjű napszemüvegek között kutakodnunk. Ellenkező esetben azonban egy olyan kiváló funkcióval gazdagodhatunk, mely megkönnyíti a környezet nyújtotta nehézségeket a szabadtéri tevékenység alatt.

 

A kifejezetten egy márkát előnyben részesítő egyéneknek sem kell aggódniuk, hiszen az R2, az Arctica, a Relax, a Rudy Projekt és az Oakley termékpalettájában is több cserélhető lencsés napszemüveg közül válogathatunk.