Blog

Tökéletes látás sportolás közben

2014.12.27 11:06

Tökéletes látás sportolás közben

 

Azok számára, akik gyakran sportolnak, futnak vagy éppen kerékpároznak a szabadban, a hideg idő sem akadály, sokkal inkább kihívás. Sokan azonban nem gondolnak a megfelelő védelemre, így komoly egészségügyi károkat is szenvedhetnek.

 

 

 

 

Napszemüveget télen is! 

 

Amikor beköszönt a hideg idő, sokan hajlamosak elsüllyeszteni a tavaszi ruházatot, a nyári futócipőt és vele a napszemüveget is. A téli időszakban ízületeink védelmében vastagabb ruhába bújunk, a megfázás ellen sapkát és sálat veszünk, azonban sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni szemük védelméről. Pedig felhős időben és szórt fénynél is éppen úgy érheti UV-sugárzás a szemünket, mint tiszta időben, így a védelemről ekkor sem szabad megfeledkeznünk.

 

Sárga lencse a tökéletes látásért

A téli időszakban is ügyeljünk a szemüveg UV-szűrő képességére, hiszen szemünket csak így védhetjük meg a káros sugárzástól. Ha nem borult az idő, esetleg hő is esett, válasszunk barna lencséjű szemüveget, mert jobb látást, biztosít, kiemeli a kontrasztokat, miközben némiképp sötétíti a képet. Ha azonban kifejezetten borús az idő, akkor se hagyjuk otthon a szemüveget, válasszunk sárga színű sportlencsét.