Blog

R2 2020 nyertes tesztelők véleménye-Attila

Zsigovics Erzsébet
2020.09.10 11:35
R2 2020 nyertes tesztelők véleménye-Attila

 

Attila kerékpározik és fut. Tesztelőként az R2 FLUKE AT100B  szemüveget választotta.

A szemüveg választásnál  fontos volt hogy könnyű legyen és rugalmas, ne nyomja az arcot sportolás közben.

Íme a tapasztalatai:

"Korábban ha futottam, nem hordtam szemüveget. Az a tévképzetem volt, hogy lötyög és zavar futás közben, nem tudok úgy koncentrálni az aktuális edzésre. De adtam egy esélyt az ajándék szemüvegnek és pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Nagyon jól szűri a szemből érkező fényt, nem lötyög. Futás közben néhe teljesen meg is feletkezem arról, hogy rajtam van, annyira kényelmesen simul a fejemre. Kerékpározás közben van még egy nagyon hasznos tulajdonsága, mert a nagy sebesség miatt a kisebb bogarak nem a szemembe kerülnek, hanem a lencsén felütköznek. A lencsék cserélhetőek: van egy szett színezett és egy egy színtelen lencse szett. A keret szilárd, de elég rugalmas ahhoz, hogy lencse-csere közben ne törjön el."

 

Milyen elvárásaid voltak a szemüveg kiválasztásánál?

  • Legyen tartós
  • Ne sérüljön könnyen a lencse
  • Legyen könnyen tisztítható
  • Könnyű legyen
  • Legyen rugalmas
  • Ne nézzek úgy ki benne mint Tompika a Besenyő családból

Mik az első benyomásaid? A forma, méret szín mennyire jön vissza fotókon és képeken?

Ilyen formájú szemüveget nem használtam még, de meglepődtem, hogy a mérete miatt nem érzem kényelmetlenül benne magam. A fotók jól tükrözik, hogy milyen a termék. A lencsék napfényben és színes környezetben nagyon élénken fénylenek, használat közben pedig olyan hatása van, mintha egy filtert tennénk egy nem teljesen színes képre egy képszerkesztő programban. Írhatnám azt is, hogy „feldobja” a szürke panelek közti futást, színesebb a világ. Igazából nem tudom, hogy ezt milyen technológiával éri el a lencse, de motiváló hatással van a következő edzés előtti motiválatlan időszakra J. Az első futós teszt 1 óra 30 perces volt és sem a fülem felett sem az orrnyergemen nem hagyott nyomot, nem szorított, viszont fixen ottmaradt ahová igazítottam a futás megkezdésekor.

Olyan e mint amilyennek elképzelted?

Igen, de van egy pozitív csalódás is emellé. A szemüveg méretei miatt azt hittem, hogy a látómezőben látszani fog a keret vagy a lencse széle, de pont az ellenkezőjét tapasztaltam: felül egyáltalán nem tudom, hogy hol a szemüveg teteje, oldalt ugyanezt tapasztaltam. Összességében nagyon tetszik, kényelmes és észrevehetetlen.

"Nekem az elmúlt egy hónapban ez a keret már ki volt téve rövid és középtávú futások viszontagságainak - pont annyira áll el az arctól, hogy az izzadság ne a szemüvegen follyon le; az autó ülésén hagyva, szinte teljes súlyommal ráülve sem deformálódott és nem tört. Valóban hozza azt, amit grilamidtól elvárhatunk."
 
Illetve volt egy olyan alkalom múlt héten, amikor futás közben egy nagyon nagy eső kapott el váratlanul, és akkor jobb volt ha rajtam maradt a szemüveg, mert megvédett attól, hogy egyenesen a szemembe essenek az esőcseppek. Így sokkal könnyebben volt hazafutni :)
Amúgy annyira könnyű, hogy nem is érzem, hogy rajtam van futás közben. Ráadásul nem torzít, így ha le kell néznem futás közben, akkor nem látom közelebbinek vagy távolabbinak a talajt, így nem szerencsére egyáltalán bukdácsolok.