Blog

Sötét vagy világos lencsét válasszunk?

2015.09.07 13:29

Sötét vagy világos lencsét válasszunk?

 

Egy napszemüveg vásárlása során rengeteg kérdés merülhet fel. A leglényegesebb általában az szokott lenni ebben a helyzetben, hogy vajon a kiszemelt napszemüveg jól áll-e, biztosan tökéletesen passzol-e az egyéniségünkhöz, valamint a külső adottságainkhoz.


 

Ha jót akarunk a szemeinknek, emellett arra sem árt figyelmet fordítani, hogy a napszemüveg elég jó minőségű-e. Nagyon fontos, hogy a lencséket megfelelő UV védelemmel lássák el, ugyanis csak így biztosíthatjuk, hogy a szemünk védve legyen a nap káros sugaraitól.

Emellett az sem mindegy, hogy a lencse milyen színű. Az, hogy milyen színű napszemüveglencse mellett tesszük le a voksunkat, több dologtól függhet. Egyrészt attól, hogy melyik tetszik, hiszen a napszemüveg manapság divatkellékként is szolgál. Befolyásoló tényező azonban az is, hogy mire kell a napszemüveg. Sportolóknak például nagyon fontos, hogy a szemüveg a lehető legélesebb látást biztosítsa, ennek érdekében a sárgás árnyalatot érdemes választani. Ha csak utcai viseletnek szánjuk, nyugodtan hallgathatunk az ízlésünkre.