Blog

Pilóta napszemüveg, nem csak pilótáknak!

2018.01.03 08:33

Pilóta napszemüveg, nem csak pilótáknak!

A pilótanapszemüveg divatja bátran nevezhető halhatatlannak. A feljegyzések szerint a harmincas évekre datálható az első modell megszületése. Érdekes csavar, hogy megalkotását nem a trend, a vagány, lendületes kinézet iránti vágy ösztönözte, hanem maga a nagybetűs élet.

A sors írta események úgy hozták, hogy szükségessé vált egy több tekintetben is maximális védelmet biztosító napszemüveg megalkotása. A legendák tanúsága szerint a munkálatokat egy repülőhadnagy segítette: tapasztalataival, tanácsaival.

A cél egyértelműen kirajzolódott: olyan kiegészítő létrehozása, mely maximális biztonságot garantál a pilóták szemének. A biztonsághoz hozzá tartozott (és ez természetesen napjainkban is megállja a helyét) az UV-sugárzásokkal szembeni védelem, és a visszatükröződés, párásodás elleni eredményes küzdelem.

A mára sikertörténetté avanzsáló munkálatok során nemcsak a lencsék kerültek górcső alá, hanem a keretek formái, és a szárak megtervezése is prioritást élveztek.

A tökéletes végeredmény ennek a komplex fejlesztésnek köszönhető.

Praktikus kellék, helyett divatos kiegészítő?

A pilóta napszemüveg viszonylag rövid idő alatt járta be a praktikumból az esztétikumig vezető utat. Az emberek ugyanis felfigyeltek erre a kényelmes viseletre, ami ugyanakkor professzionális látási feltételeket biztosít. Mind többen, és többen illesztették fejükre a komfortos szemüveget, ami így elindult a világhírnév felé vezető ösvényen.

Mára már egy híresség szemüveg repertoárjából sem hiányozhat, de nem ez jelenti a modell számára a legnagyobb elismerést. A sztárokon kívül ugyanis a hétköznapi emberek is beleszerettek a nagyfokú minőséghez társuló szédületesen stílusos trendbe, s ennek köszönhetően divatja ténylegesen halhatatlanná vált.