Blog

Védelem az őszi napsütésben

2014.10.08 14:32

Védelem az őszi napsütésben

 

A napszemüvegekről hajlamosak vagyunk könnyedén megfeledkezni, amikor véget ér a nyár. Igaz mindez annak ellenére, hogy a napszemüveg nem elsősorban és nem kizárólag divatcikk. Természetesen választhatjuk belőle a stílusunkhoz illőt vagy a kedvenc színünkben pompázót, mindez azonban mit sem változtat azon, hogy elsődleges szerepe a szem védelme.

 

 

 

 

A Napra lehet nézni…

Ha azt halljuk, hogy UV-sugárzás, a legtöbbeknek a nyári napsütés jut eszébe, pedig UV-sugarak nem csak a nyári nap hozzátartozói, jelen vannak az őszi borús időben éppúgy, mint a téli napsütés ritka óráiban.

Éppen ezért, bár beköszöntött az ősz, s vele az újabb trendek a divatvilágban, a napszemüvegre tekintsünk úgy, mint a cipőre vagy karórára – olyan kiegészítőként, melyre szükségünk van a mindennapi élethez.

Divatban az egészség

Kiemelten fontos azonban, hogy ne csak az idei ősz színeit tartsuk szem előtt a következő kiegészítő megválasztásakor. Jelentős kérdés, hogy a lencse valóban UV-szűrő legyen, hiszen ellenkező esetben a napszemüveg viselése még az őszi szórt fényben is többet árthat, mint amennyit használ.