Blog

Tudj meg többet az Oakley Tour de France kollekciójáról!

2016.06.02 11:03

Oakley – Tour de France

 

A Tour de France az egyik legközismertebb kerékpárverseny a világon. Először 1903 júliusában került megrendezésre, és azóta folyamatosan minden évben megtartották, kivéve a világháborúk időszakát.

 

 

Az első verseny 2428 km távot foglalt magába, 6 szakaszra elosztva. Párizsból indultak Lyon, Bordeaux, Nantes és Toulouse városokban álltak meg, majd Párizsba érkeztek vissza. Napjainkban a táv már eléri a 3500 km-t, 20 szakaszra van elosztva, és kiegészül 2-3 pihenőnappal.

 

Az Oakley ennek a világhírű versenynek a tiszteletére készített csúcsminőségű, kifejezetten kerékpározáshoz alkalmas napszemüvegeket. A Tour de France kollekciót speciális tulajdonságokkal felruházott Eyeshade, Radarlock Path, Turbine és Racing Jacket modellek alkotják. A Turbine Gray Smoke Black Iridium például különleges, Black Iridium lencséket kapott, így ez a napszemüveg még a legvakítóbb napsütésben is tökéletes, éles látást biztosít, és mivel 3 ponton illeszkedik az archoz, így viselésekor a termék csúszásmentessége is garantált.        

 

A kollekcióba tartozó Racing Jacket Polished White/ Positive Red Iridium Vented & Vr28 Black Vented modell lencséi cserélhetők, így mindig az időjárásnak és a napszaknak megfelelőt tudjuk használni. A maximális stabilitás érdekében a szárvégződések és az orrpárnák unobtainium gumival vannak ellátva, ezáltal verejték esetén sem csúszik le a napszemüveg.

 

Egy másik kiemelkedő darabja a Tour de France kollekciónak a Radarlock Path Grey Smoke/ Prizm Road Vented napszemüveg. Ennek különlegessége a Prizm nevet viselő lencse technológia, amely sokkal precízebbé teszi a látási viszonyokat. Ennek köszönhetően időben kiszúrhatók az úton felbukkanó sziklák vagy éppen gödrök.

 

Az Oakley Tour de France napszemüvegei tökéletesek kerékpározáshoz, de mindemellett stílusos formatervezésüknek köszönhetően a stílusos megjelenés miatt sem kell aggódni.