Blog

Oakley lencse technológiáról

2016.04.07 10:10

Oakley lencse technológiáról

 

Az Oakley lencséi egy különleges polikarbonát nyersanyagból készülnek, amelynek során minden olyan idegen összetevőt eltávolítanak, ami rontaná a kész lencse funkcióit és minőségét. Így a plutonite lencsék képesek az összes UV tartományt blokkolni, emellett pedig a káros kék fényt is kiszűrik, az anyag maximális optikai tisztasága révén.

Ezek közül a legveszélyesebb az UVB sugárzás, ami leginkább a bőrünkre káros, és a túlzásba vitt napozás következtében akár bőrrákot is okozhat, és ilyen alapon nyílván a szem, mint egyik legérzékenyebb szervünkre is káros hatással van.

 

 

 

 

Az Oakley lencsék nem csak összetevőjük miatt különlegesek és hasznosak, hanem egyedi geometriájuk miatt is, ez lehetővé teszi a látótér (horizontális és vertikális) kiterjesztését. Emellett a 3 dimenzióban korrigált lencse agyunknak is megkönnyíti a képi feldolgozást. Ez az Oakely lencséit különösen alkalmassá teszik a sportolásra, és gyakorlatilag bármilyen tevékenység végzésére, amihez az szükséges, hogy szemünket óvjuk a káros sugaraktól vagy épp a környezeti hatásokból eredő zavaró fényektől. Az Oakley plutonite anyagból készült lencséi egyedi szabadalom alá esnek (Oakley HDO), amelyek nem csak megfelelnek, de túl is teljesítik az Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet (ANSI) optikai teljesítményre vonatkozó követelményeit.

 

A lencsék magas minősége nem csak a felhasznált nyersanyagban keresendő, hanem a felhasznált polarizációs technológiában is. Az Oakley HDPolarized lencsék 99%-ban blokkolják a zavaró polarizált fényt. Melyek ezek a zavaró fények?

 

- vízparton, vízen fellépő tükröződés, téli sportolás közben a hóról visszaverődő éles fény, vezetés, kerékpározás közben az aszfalt visszaverődései.

 

Az Oakley HDPolarized lencséi precíz gyártás eredményei, kimagasló optikai tisztasággal, egyrétegű kialakítással (öntvény), vékony, ám tartósabb konstrukcióval rendelkeznek.