Blog

Oakley Jawbreaker – a sportolók napszemüvege

2015.08.10 08:33

Oakley Jawbreaker – a sportolók napszemüvege

Sokan ismerik Mark Cavendish élsportoló kerékpáros munkásságát, de kevesen tudják róla, hogy a legújabb Oakley napszemüvegek kifejlesztésében és tesztelésében is komoly szerepet játszott. 

 

 

Jawbreaker

Az új fejlesztésű modellek a Jawbreaker nevet kapták és az Amerikai cég egyik büszkesége. Az új modellek hatalmas lencséi az Okley cég első modelljét jutatja eszünkbe, az Eyeshade napszemüvegeket. A cég elárulta, hogy kifejezetten a sportolok számára kifejlesztett napszemüvegek szélesebb látómezőt és lényegesen jobb optikai pontosságot biztosítanak a kerékpárosok számára. Minden bizonnyal Cavendish rossz tapasztalatai alapján növelték meg a lencséket és csökkentették a keret zavarhatóságát sportolás közben. Az Oakley Jawbreaker napszemüvegek a végterméke egy csaknem 9600 órán át tartó laboratóriumi és közúti tesztelésnek, amely két éven keresztül tartott, és amely során 100 prototípust állítottak elő. Az eredmény magáért beszél.

Fontos kiemelni a napszemüveg tulajdonságai közül, hogy képes fenntartani a levegő folyamatos mozgását a lencsék körül, elkerülve ezzel a párásódást, ami nem lehetett egy egyszerű feladat figyelembe véve a lencse méreteit. A másik fontos tulajdonsága a napszemüveg súlya, a Jawbreaker mindössze 35 grammot nyom.