Blog

Oakley iridium lencsék

2016.04.04 08:00

Oakley iridium lencsék

 

Az Oakley iridium bevonatú lencsék különlegessége abban rejlik, hogy a felhasznált gyártási technológiának köszönhetően viselője képes ráhangolódni bármilyen fényviszonyra. Ehhez az szükséges, hogy a speciális fémoxid keveréket, amivel a lencsék felületét bevonják rendkívül magas hőmérsékleten, vákuumkemencében egyenletes felületen történjen, mindössze 12 mikron vastagságban. 

 

 

 

 

Mivel a molekulárisan felvitt bevonat nem festés során vagy spray segítségével kerül a lencsére, szinte teljesen megváltoztatja a lencse fényáteresztő képességét. Ezáltal az Oakley iridium lencsék tartósabbak, a mélység élesség és a kontrasztos látás nagyban megnövekszik.

Az Oakley iridium bevonatú lencsék hat féle típusáról beszélhetünk, annak függvényében, hogy milyen napszakhoz és időjárási viszonyokhoz tervezték őket.

1. Daily – Black Iridium Polarized

2. Trail – Red Iridium Polarized

3. Road – Red Iridium Polarized

4. Water – Bronze Polarized

5. Snow – Fire Iridium

6. Grass – G30 Polarized

 

Az iridium bevonat átengedi a fény 9-92%-át a lencse színétől függően, és egyedi kialakításuk révén a körülményekhez igazodva optimalizálja a fény elnyelését, visszaverődését, áteresztését.

Ehhez párosul a lencsék geometriája, valamint a szemüvegek keretében felhasznált különleges anyagok, amelyek révén biztonságos és komfortos viseletet nyújtanak. A 3 pontos illeszkedés (ami szintén Oakley technológiai szabadalom) miatt a keret csak a halántékokon és az orrnyergen támaszkodik, így a lencséket tökéletesen a szem előtt tartja.

Az Oakley a szemvizsgálati eredmények függvényében kérésre a lencsék dioptriás változatait is elkészíti hasonló minőségben.