Blog

Oakley Golf Kollekció

2016.06.10 15:51

Oakley Golf Kollekció

 

 

A golf több évszázados múltra tekint vissza, melynek köszönhetően napjainkra már több millióan hódolnak ennek a sportnak. Pontos eredete vitatott: sokan úgy vélik a 15. századi Skóciában kell keresnünk alapjait, míg mások Hollandiát vagy éppen Kínát tekintik a golf őshazájának. Magyarországon csak a 20. század elejétől kezdett ismertté válni.

 

 

 

Az egyszer biztos, hogy a golf egy igen körülményes sport. Egy kevésbé jártas személynek nem csupán a szabályzat lehet elsőre összetett, hanem maga a felszerelés is, kezdve az ötféle osztályba sorolható ütővel, a speciális golfcipőkig.

 

 

Az viszont még egy laikus számára is egyértelmű, hogy a golfhoz bizony tökéletes látás kell, melyet könnyen megnehezíthet például az innen-onnan érkező vakító napfény. Az Oakley éppen ezért egy olyan specifikusan a golfhoz kifejlesztett kollekciót hozott létre, mely a ruházaton kívül magas minőségű, kifejezetten e sporthoz ideális napszemüvegeket is magába foglal.

 

 

A Golf kollekciós napszemüvegek lencséi nem csupán alapanyagukat tekintve különlegesek, hanem kialakításuk miatt is. Mivel a golf esetében folyamatosan alkalmazkodni kell a változó fényviszonyokhoz, ezért bizonyos darabok praktikus, gyorsan cserélhető lencsékkel vannak felszerelve. E sportos széria darabjai a különleges PRIZM™ lencse technológiával vannak ellátva, mely éles látási viszonyokat nyújt, így kitűnően ki lehet szúrni a kevésbé észrevehető gödröket, akadályokat.  

 

 

A lencsék speciális alakjából adódóan remekül illeszkednek az arc formájához, mely szintén hozzájárul a zavartalan golfozáshoz. A kollekció bizonyos darabjainál unobtanium réteggel gazdagították a napszemüvegek orrpárnáit, szárvégződéseit, mely nedvesség esetén is stabilan marad, nem csúszkál.

 

 

A Golf kollekciós napszemüvegek valójában minden olyan sporthoz alkalmasak lehetnek, amelyekhez kifejezetten szükséges a szemek fényhez történő folyamatos alkalmazkodása. Emellett természetesen divatos kiegészítőkként is tökéletesen megállják a helyüket.