Blog

Napszemüveget a csemetéknek: védjük gyermekünk szemét

2014.12.16 23:56

Napszemüveget a csemetéknek: védjük gyermekünk szemét

 

A gyermekek számára készített napszemüvegek hihetetlenül aranyosak: mesefigurás, színes, pöttyös, csíkos, mintás napszemüvegek közül válogathatunk, ha gyermekünk látásának egészségéről van szó,. Az UV-sugárzás éppúgy veszélyezteti csemeténk szemét, mint a felnőttekét, ezért a gyermekeknek szánt napszemüvegeken sem érdemes spórolnunk: olyan válasszunk, ami garantáltan megszűri az UV-sugárzást.

 

 

 

 

 

Hogyan vegyük rá, hogy hordja?

A kicsiknek minden újdonság, minden játék. Ez azt is jelenti, hogy ha új napszemüveget veszünk a gyereknek, akkor egy ideig garantáltan nem kell majd győzködnünk – ha pedig vele együtt választjuk ki a nagy kedvecet, sokáig talán még sötétben, az éjszaka közepén sem tudjuk majd lerimánkodni róla. Sajnos azonban az újdonság varázsa egyszer elmúlik, és nem vehetünk minden hónapban új napszemüveget a kicsinek – így más trükkökhöz kell majd folyamodnunk.

 

A jó példa hatása

Akárhány éves is a gyerek, szeretne a szüleire hasonlítani. Nem szabad megijesztenünk az UV-sugárzás veszélyeivel, azonban jó példával járhatunk elöl, ha mi magunk is mindig napszemüveget viselünk.