Blog

Napszemüvegek egyenes és íves kerettel

2014.06.10 10:27

Napszemüvegek egyenes és íves kerettel

 

 

Az egyenes kerettel rendelkező, illetve az íves, az arc vonalához simuló napszemüvegek egyaránt népszerűek. Azonban nem csak az esztétikai szempontokra kell gondolnunk, amikor választunk közülük.

 

 

 

Az archoz simuló napszemüvegek sportosabb hatást keltenek, nem véletlenül: sportoláshoz, például futáshoz vagy kerékpározáshoz jobb választásnak bizonyulnak, hiszen egyrészt jobban illeszkednek, így kisebb az esély rá, hogy mozgás közben leesnek vagy félrecsúsznak. Másrészt minden oldalról tökéletesen védik a szemet, így szabadtéri tevékenységekhez ideális megoldást nyújtanak. Hátrányuk, hogy sportos megjelenésük miatt elegánsabb öltözékhez nem illenek.

 

Utóbbihoz válasszunk inkább egy (szinte) egyenes vonalú kerettel ellátott szemüveget, azonban ennél fokozottan kell ügyelnünk rá, hogy jó legyen a méret, hiszen ha az szélesebb, mint az arcunk, könnyebben lecsúszik. Valamint, ha épp nincs rá szükségünk, így ideiglenesen a fejünkre toljuk „hajpántnak”, szintén vigyáznunk kell, hogy el ne veszítsük. Egy a fej vonalából enyhén kilógó napszemüveg jó választás a keskeny arccal rendelkezőknek, hiszen optikailag szélesít, illetve elegáns öltözethez is jól áll.