Blog

Napszemüveg tárolás, avagy számít-e a napszemüveg tok?

2017.11.29 10:15

Napszemüveg tárolás, avagy számít-e a napszemüveg tok?

A napszemüveget a vele együtt szállított, vagy adott kemény fedeles tokban, a hozzá kapott mikro szálas törlőkendővel együtt célszerű tárolnod. A lencséket minden esetben a szemüvegtok párnázott oldala felé érdemes letenned. Ha a szárainál fogva helyezed bele napszemüvegedet a tokjába, akkor a nagy könyvben megírtak szerint jársz el. A legjobb, ha kijelölsz közvetlen környezetedben egy atombiztos helyet, ahol féltve őrizgetett napszemüvegedet biztonságban tárolhatod. Olyan kuckót érdemes választanod, melyet könnyedén megtalálsz, és ami nincs kitéve a napi tevékenységeidnek, tehát még véletlenül sem tudsz benne figyelmetlenségből kárt okozni.


De, ha már ennyire rákoncentráltál az apró részletekre, akkor figyelj arra is oda, hogy amikor leveszed szemüvegedet, akkor két kézzel fogd meg, így ugyanis elkerülheted az indokolatlanul nagy, egyoldalú terhelést.

A napszemüvegedhez nem véletlenül tartozik egy hozzá illő tok. Ez nem az esztétikumról, és a divatról szól. Sőt. Valójában semmi köze hozzá. Ahhoz, hogy megőrizhesd szemüveged épségét, és kifogástalan állapotát, abszolút nem lényegtelen, hogy milyen körülmények között tárolod. Nyáron például a hatalmas forróságban, vagy télen a didergető mínuszokban, ha az autódban hagyod, parlagon heverni napszemüvegedet, akkor jobb, ha számolsz a negatív következményekkel. A keret ugyanis a tágulás, szűkülés hatására, azaz a hőmérsékletingadozásnak köszönhetően pillanatok alatt eldeformálódhat, ami a lencsék bevonatát is károsíthatja.

A napszemüveget nem ildomos zsebre vágnod, vagy csak akkor, ha tokjába rejted. Utóbbi szituációban akadálytalanul zsebre teheted. Bár divatos a hajba tűzés, vagy épp a pólóra akasztás, de te is beláthatod, hogy egyik sem biztonságos. A lencsékkel lefelé elhelyezett napszemüveg is könnyedén megsérülhet. Kerüld tehát ezeket a helyzeteket, így megakadályozhatod, hogy kedvenc kelléked karcolásokat, sérüléseket szerezzen.