Blog

Mit tegyünk, hogy többé ne hagyjuk el a napszemüvegünket?

2014.09.24 12:00

Mit tegyünk, hogy többé ne hagyjuk el a napszemüvegünket?

 

 

 

Van, aki katonás rendet tart a lakásában, mindennek megvan a maga helye, így soha sem hagy el semmit. Mások viszont rendszeresen keresgélik a kulcsukat, a pénztárcájukat vagy épp a napszemüvegüket. A felmérések szerint napi 10 percet töltünk azzal, hogy keresgélünk valamit, és átlagosan 9 tárgyat hagyunk el: ez főként a férfiakra jellemző. A párok 40 százaléka rendszeresen veszekszik emiatt.

 

 

 

 

Ne kezdjünk el azonnal keresni

 

Michael Solomon Hogyan keressünk elveszett tárgyakat? című könyvében segít időt spórolni a notórius napszemüveg-elhagyóknak és társaiknak. A legfontosabb szerinte, hogy ne kezdjünk el azonnal keresgélni, hagyjuk, hogy véget érjen a pánik, és várjuk meg, amíg támad néhány ötletünk, hol is lehet a szemüveg.

 

A napszemüveg sokszor szokásos helyén lapul

 

Solomon azt vallja, legtöbbször a módszer nélküli keresés okozza a problémát, nem pedig maga a tárgy eltűnése. Érdemes többször is megnézni, nincs-e a megszokott helyén – a polcon, a fiókban, a kabátzsebünkben vagy a táskánkban – a napszemüveg; és csak a sietség okozta zaklatott lelkiállapotunk miatt nem vettük észre.