Blog

Mit érdemes tudni a napszemüvegkeretekről?

2016.05.11 11:05

Mit érdemes tudni a napszemüvegkeretekről?


A napszemüvegek esetében a lencsék és a formavilág mellett nagyon fontos tényezőt jelent maga a keret is. Ennek formái illetve alapanyagai rendkívül változatosak lehetnek. 

 Alapanyagukat tekintve jellemzően két nagyobb csoportra oszthatjuk a kereteket: az egyiket a műanyagok, a másikat a fémek alkotják. Az egyik leggyakrabban használt műanyagtípus a zylonite. Ez egy jól megmunkálható, strapabíró anyag, ám költséghatékony is, így rendkívül közkedvelt a keretgyártás területén. Színeket, formákat tekintve változatos végeredmények születhetnek belőle. Nagyon könnyű, mindemellett masszív keret készülhet nylonból, ezért ezt elsősorban sportoláshoz viselhető napszemüvegekhez alkalmazzák. Kizárólag sötétebb árnyalatú festékekkel vonható be, de természetesen még így is rengetegféle szín szóba jöhet. További pozitívuma, hogy antiallergén, valamint roppant mód hajlékony anyag. Kissé költségesebb, keményebb műanyagféle a polikarbonát. Elsődlegesen sport napszemüvegek kereteit gyártják belőle nagyfokú hő- és ütésállóságából kifolyólag.

 

Fém kereteknél nagyon sokszor esik a választás az alumíniumra. Rendkívül formatartó, viszont könnyed szemüvegkeretek készülnek belőle, melyek a megjelenés terén is kiváló döntésnek bizonyulnak. A titániumból gyártott szemüvegkeret drágább, hiszen ez egy nehezebben megmunkálható, tartós alapanyag. Antiallergén mivolta miatt rendkívül közkedvelt. A flexon memória keret legfontosabb tulajdonsága, hogy rendkívül masszív, ebből kifolyólag extrémebb sportok esetén is alkalmazható. Strapabírósága ellenére könnyed, rugalmas anyag, mely biztosítja a kényelmes viseletet.