Blog

Milyen napszemüveget viseljünk ősszel?

2017.10.13 09:18

Milyen napszemüveget viseljünk ősszel?

Itt van az ősz újra. A szekrényből szépen előkerülhetnek a sapkák, sálak, kesztyűk, s a nyár kellékeit a polcok mélyére rejtheted. A napszemüvegedet semmiképpen se ítéld gardrób fogságra! Bár a nyár vad forrósága, s a napfény könnycsalogató sugárzása a múlté, az UV-védelem ősz ide, vagy oda elsőbbséget élvez! Szemed egészsége nem kompromisszum képes! Az UV400-as darabok a legtökéletesebbek, biztonságod szempontjából. A választás során figyelj oda a méretre: ne legyen túl nagy a keret, mert folyamatos csúszkálásával kikergethet a világból, de a szorulás sem előnyös jellemvonás, mert a kényelmetlenség mellett a szárak is eltörhetnek.

Milyen napszemüveget viseljünk ősszel

A trend nem hagyja érintetlenül a napszemüvegek világát sem, nem mindegy tehát, hogy milyen lencsén keresztül szemléled a világot! A klasszikus modellek épp annyira hódítanak, mint a vadmacskás, díszített, vagy bridge fazonok.

Csak ízléseden, és stílusodon múlik, hogy milyen motívumokat részesítesz előnyben. A bridge például viszonylag meglepő fordulat, már ami a napszemüvegek divatját illeti: ha megnézel egy ilyen szemrevalót, joggal juthatnak eszedbe az ötvenes, hatvanas évek kellékei. A lencse felső részén elhelyezkedő híd, azonnal a múltba repít.

A vadmacskás megjelenés évek óta tarol, az állati íriszhez hasonló lencsék, egy terep motívumos kerettel vadítóvá varázsolhatják kisugárzásodat. Az extravagáns kiegészítők is kellően népszerűek: strasszok, csipkék teszik őket igazán kirívóvá. Az egyszerűbbnek titulálható kerek stílus sem marad le a többiek mögött kedveltségben: bár már időtlen idők óta a toppon van, mégis megunhatatlan. Az ősz színeit az ideális keret kiválasztásával másodpercek alatt tekinteted részévé teheted. A várt hatás így garantáltan nem marad el: szemed védelme mellett akadálytalanul áldozhatsz az esztétikum oltárán.