Blog

Milyen alkalomra, milyen napszemüveget viseljünk

2017.12.06 08:27
Milyen alkalomra, milyen napszemüveget viseljünk

 

A napszemüveg egykor pusztán praktikus kelléknek számított: kitűnően védett az UV-sugárzással szemben, nyaranta jó szolgálatot tett az elvakító napsugarak ellen, ráadásul a fényérzékenyek számára nélkülözhetetlen segédeszközzé avanzsált.

 

Ehhez képest mit tapasztalunk ma? A divat keblére vonta ezt az ágazatot is, s a trendi formák, ívek, színek, árnyalatok térhódítása visszafordíthatatlanná vált. A napszemüveg praktikus kiegészítőből esztétikus arc-ékké változott.

Nem csoda tehát, ha manapság nemcsak az központi kérdés, hogy milyen lencséjű, keretezésű modellt válasszunk, hanem az is téma, hogy az egyes alkalmakhoz milyen jellemvonású darabokat társítsunk.

De vajon jó az alkalomból kiindulni a vásárlás során?

A napszemüveg viselés abszolút egyéni szabályokra épül. Lehet, hogy aktuálisan a trend egészen mást diktál, mint ami neked szimpatikus. Ebben a helyzetben evidens, hogy nem a divat magadra erőltetése a jó választás, hanem az egyéniséged kiteljesítése.

És hogy hogy jön ez az alkalmi szemüvegekhez?

Úgy, hogy minden esetben saját ízlésedet követve kell kinézned azt a modellt, ami kellő mértékben képvisel téged. Az arcformád, és ezzel együtt a személyiséged határozza meg a viseletet, s nem az alkalom!

Ragadd meg az alkalmat: ismerd meg arcformádat!

Ahhoz, hogy a döntésed tökéletesen idomuljon az ünnepélyes hangulatú eseményekhez, vagy éppen a családi körben, meghitten töltött pillanatokhoz az arcszerkezetedhez illő típust kell preferálnod. A színekkel természetesen variálhatsz: a karácsonyi piros, arany, ezüst vagy éppen az elegáns fekete mind-mind optimálisak lehetnek a számodra. Ha ugyanis a keretet rád (arcodra )„öntötték”, akkor onnantól fogva minden alkalomra könnyedén találhatsz passzoló napszemüveget.