Blog

Kiváló síterep Untenbergben

2016.02.21 12:35

Kiváló síterep Untenbergben

 

Ha szereted a téli sportokat, akkor Untenberg kiváló úti cél lehet a számodra. Remek síterep tárul eléd, amint megérkezel a kisvárosba, ahol szállást is kaphatsz, valamint útbaigazítanak a sípályák felé is. Az egykori St. coronai síterep majdnem 50 éves története 2014 nyarán véget ért, amikor sajnos mindkét síliftjét le kellett szerelni gazdasági okokból. 

 

 

 

A régi síterepből megmaradt a "Hanessen I" csákányos lift a hozzá tartozó piros pályával, valamint a síiskola, amelyet gyerekek és felnőttek egyaránt látogathatnak továbbra is. A síiskolát tovább fejlesztették a kivitelezők, ráadásul elkészült egy 350 méter hosszú tányéros lift, valamint egy 90 méteres, fedett varázsszőnyeg, ami igazi élményeket biztosíthat a lelkes síelők számára.

A 9 méteres varázsszőnyeg a nyitva tartás alatt bármikor rendelkezésére áll a vendégeknek. A téli játszótér hódombján, illetve a bobvilág szánkópályáján önfeledten tombolhatnak a gyerekek is, amíg a szülők kiélvezik a számukra megfelelő pályák izgalmait.

A balesetmegelőzésről érdemes pár szót ejteni, mivel ezt sokan figyelmen kívül hagyják. Az Untenbergi pályán is elmondják, hogy minden idény elején vigyük el síléceinket a szervizbe, hogy a síkötéseket az éppen aktuális súlyunkhoz, sítudásunkhoz be tudják állítani a szakemberek. A síterep használata ezen intézkedések nélkül veszélyes is lehet. Ne felejtsük el, hogy a sícipők 8-10 év alatt elöregednek, elhasználódhatnak, ezért cseréjük lehet, hogy szükségessé válik.

Sílécünket mindig zárt dobozban szállítsuk, hogy utazáskor a por, olaj ne rongálja meg azt!