Blog

Kiváló pályák síelésre

2016.02.20 12:19

Kiváló pályák síelésre

 

Ha olyan helyet keresel külföldön, ahol izgalmakban lehet részed és kihívást jelentő pályákat hódíthatsz meg, akkor weboldalunkon megtalálhatod azt, amit keresel. A Semmering – Hirschenkogel sí komplexum már sok éve üzemel és az itt járt vendégek mindig pozitív élményekről számoltak be. A semmeringi hágónál 985 - 1340 méter között fekszik a magyarok és bécsiek körében is rendkívül elkelő helyen szereplő, síelésre alkalmas terep, amely számos pályával, felvonókkal és remek üdülési lehetőségekkel rendelkezik. Egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen és gyorsan megközelíthető, hiszen közvetlenül az S6-os főútvonal mentén található meg. 

 

 

 

 

 

Sajnos azonban a remek megközelíthetőséggel nem éppen olcsó ár párosul. A síterep az adottságaihoz mérten viszonylag drága, ezért csak akkor válaszd ezt a terepet, ha kifejezetten ide akarsz jönni.

Összesen három lift található a területén, amelyek között egy nyolcszemélyes kabinos, egy négyüléses és egy húzólift várja a lelkes síelőket. Családosoknak, kezdőknek és sportos sízőknek egyaránt megfelelő választás lehet ez a síterep, mivel különböző nehézségű pályák is találhatók a területén.

A 14 km hosszú, gyönyörűen karbantartott, könnyű, középnehéz és nehéz lesiklópályákat folyamatosan hóágyúzzák, így mindig egyenletes, kellemes hótakaró várja a síelőket. A Semmering - Hirschenkogel síterep egyik fő attrakciója az európai szinten is kivételes éjszakai megvilágítás, amiért elnyerte a varázshegy becenevet is nemrég. A hét pályából hatot este is megvilágítanak, így rendkívül hangulatos lehet a síelés ezeken napnyugta után.