Blog

Kerek vagy szögletes napszemüveg illik az arcomhoz?

2017.05.08 08:00

Kerek vagy szögletes napszemüveg illik az arcomhoz?

Az ideális napszemüveg kiválasztásánál nem hagyatkozhatunk csak az aktuális divatra. Hiszen hiába tetszik egy jelenleg rendkívül népszerűnek számító modell, ha az nekünk nem áll jól; így a kiegészítő nem tudja betölteni a funkcióját, mivel nem javítja, hanem épp hogy tönkreteszi az összhatást. Így legyünk önkritikusak, amikor napszemüveget választunk, illetve előtte tájékozódjunk arról, milyen típusú keret – szögletes vagy épp lekerekített – illik az arcformánkhoz.
Szögletes keret


A szögletes keretű napszemüvegek elsősorban a kerek arcformákkal rendelkezőknek állnak jól. Olyan napszemüveget érdemes választani, amely ellensúlyozza arcunk „hiányosságait”. A szögletes keret optikailag szögletesebbé teszi a túl kerek arcot. Az ovális arcformához szinte minden keret illik, így a szögletes is; viszont mindenképp olyat válasszunk, amely passzol arcunk arányaihoz.

                                            

Lekerekített keret

A fentiek alapján a lekerekített formájú keret a szögletes arcformájúak számára jó választás, hiszen optikailag lágyít a vonásokon. A gyémánt formájú archoz szintén illik, azonban olyat vásároljunk, amely az arccsont felett szélesebb.