Blog

Mit is takar az ImpactX lencsetechnológia?

2016.07.15 09:35

Mit is takar az ImpactX lencsetechnológia?

 

A csúcsminőséget képviselő, európai napszemüveg-gyártók egyik kiemelkedő szereplője a Rudy Project. Az elsősorban sportolókat megcélzó, 30 éves tapasztalattal rendelkező márka egyik egyedi fejlesztése az ImpactX lencsecsalád. 

Ezt a kivételes technológiát 2006-ban mutatták be, továbbfejlesztett verzióját, az ImpactX 2-őt pedig 2015-ben. A jelenleg már mindenki számára hozzáférhető innovatív alapanyagot eredetileg az Egyesült Államokban, a hadsereg részére fejlesztették ki. Ez az NXT® néven futó, poliuretán optikai polimer-család átlátszó, ütés- és törésálló, illetve magas optikai tisztaságú lencséket eredményezett a napszemüveg gyártás területén.

 

Az alapvetően is rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkező anyagot a Rudy Project fejlesztői még kiegészítették fényre sötétedő és polarizációs technológiákkal, mely a lencsék strapabíróságán túl a tökéletes látásélességet is garantálja.

 

Az ImpactX lencsék rendkívül masszívak, nem lépnek reakcióba vegyszerekkel, 80° C-ig hőállóak. Minimalizálják a külső fizikai behatások okozta sérülések mértékét, és mindezek ellenére rendkívül könnyűek. Fotokromatikus tulajdonságuk miatt teljesen mindegy, milyen napszak van éppen, hogy borús az idő vagy vakítóan süt-e a nap, ugyanis az ImpactX lencsék tökéletesen sötétednek vagy világosodnak az aktuális fényviszonyoknak megfelelően. A kényelmet és az élményt pedig csak fokozza, hogy az átlagnál gyorsabban tesznek eleget ennek a funkciójuknak.

 

Mindezeken túl egy speciális, a fény hullámhosszát szűrő, úgynevezett HDR tulajdonsággal is rendelkeznek, mely élesebb, kontrasztosabb látást tesz lehetővé. A különleges fém-oxidos külső bevonatuknak köszönhetően pedig több fényt tudnak kiszűrni, mellyel a szemekre rótt terhet csökkentik.

 

A Rudy Project által kifejlesztett exkluzív lencsetípus tehát akár extrém sportokhoz is ideális lehet. Többek között a hihetetlenül éles optikai tisztaság, az alacsony fényszórási képesség, valamint a gyors reakció a fényviszonyok változására együttesen érdemlik ki a tökéletes napszemüveg-lencse fogalmát.