Blog

Hogyan válasszunk napszemüveget?

2014.11.04 12:08

Hogyan válasszunk napszemüveget?

 

 

Manapság a nyári időszakban szinte már minden második boltban vásárolhatunk napszemüveget, azonban nem feltétlenül jó döntés, ha a legolcsóbb termék mellett tesszük le a voksunkat.

 

 

 

 

 

Funkció és forma

A legfontosabb napszemüveg vásárlása előtt, hogy meghatározzuk, milyen célból vásároljuk a szemüveget. Ha szabadtéri sportokhoz választunk, más igényeket kell szem előtt tartanunk, mint ha csak kiegészítőként van rá szükségünk. Ha ezt eldöntöttük, akkor a megfelelő szakboltban válogassunk. Ne sajnáljuk rá a pénzt, hiszen a szemünk egészsége múlhat azon a megspórolt pár ezer forinton!

 

A hobbiszemüveg esetében az elsődleges az, hogy tetszetős legyen, míg sportszemüvegek esetében sokkal fontosabb hogy fejformánkra tökéletesen simuló, erős szárú, strapabíró példányt válasszunk. Mindkét esetben kiemelt szempont azonban, hogy a teljes szemünket takarja, ne tudjunk átnézni alatta vagy fölötte.

 

Igazi UV szűrés!

Amennyiben például vitorlázáshoz vagy síeléshez választunk szemüveget, akkor a legerősebb UV szűrővel rendelkező szemüveget válasszuk. Ha azonban „csak” biciklizéshez keresünk szemüveget vagy a mindennapokban kívánjuk viselni, akkor is ügyeljünk arra, hogy a lencse igazi UV-védelemmel lássa el szemünket – megbízható partnertől, minőségi terméket vásároljunk!