Blog

Hogyan vigyázz a napszemüvegedre?

2015.06.26 12:59

Hogyan vigyázz a napszemüvegedre?

A napszemüveg sokak számára fogyóeszköz, egy szezon alatt akár 3-4-et is elfogyasztanak. Akikre ez jellemző, azok többnyire nem is nagyon mernek drága, csúcsminőségű darabot választani, mert egyszerűen képtelenek vigyázni rá, elhagyják vagy összetörik. Legtöbben elég tipikus hibákat követnek el, melyeket egyébként igen egyszerű lenne elkerülni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De mik is ezek a hibák?

 

  • A fejen hordott napszemüveg. Nagyon praktikus, hogy ha éppen nem kell a napszemüveg, csak feltoljuk a fejünk tetejére, mégsem javasolt, mert legtöbbször így esik le és törik össze. Ha magától nem, akkor azért mert a földet érést követően rálépünk.

  • Zsebben/táskában tárolás. Ezzel nem is lenne gond, ha nem tok nélkül történne, de sokan nem teszik tokba a szemüveget. A táskában elég egy nehezebb tárgyat mellé rakni, hogy összetörjön, a zsebünkben pedig ráülhetünk vagy éppen elhagyhatjuk, ezért nem ajánlott.

  • Mindenhová lerakjuk magunk mellé. Ez a legegyszerűbb módja, hogy mi, vagy valaki más ráüljön a napszemüvegre, amitől az már össze is tört. Rakjuk inkább az asztalra, de a legjobb, ha tokban tároljuk, és elrakjuk, ha nincs rá szükség.