Blog

Fernando Alonso és az Oakley

2016.05.30 07:45

Fernando Alonso és az Oakley

A spanyol származású Alonso a világ harmadik legfiatalabb Formula 1-es világbajnoka. Az autóversenyző 1981. július 29-én született Oviedo városában, és már egészen kisgyermek kora óta érdeklődött az autóversenyzés iránt. 

 

 

 

Kezdetben gokartversenyeken élte ki ez irányú szenvedélyét, így már meglehetősen fiatalkorában megmutatkozott tehetsége. Formula 1-es versenyeken 2001 óta vesz részt, első futamgyőzelmét 2003-ban a magyar nagydíjon aratta le.

 

Mindösszesen 24 éves korában, 2005-ben szerezte meg első világbajnoki címét, mellyel az akkori viszonylatokat figyelembe véve, a legfiatalabb világbajnok lett. A következő év szintén óriási sikereket tartogatott, hiszen 2006-ban gazdagodott második világbajnoki címével. Eddigi pályafutása során összesen 32 győzelmet gyűjtött be és 97 alkalommal dobogós helyezést ért el.

 

Egy ilyen világhírű autóversenyzőnek, mint amilyen Fernando Alonso, - részben hivatásából adódóan - megjelenésének utolsó részletére is nagy gondot kell fordítania. Egyáltalán nem véletlen tehát, hogy több eseményen is Oakley napszemüvegeket visel, melyek kinézet és tudás alapján egyaránt magas színvonalat képviselnek. 

 

Fernando elsősorban az Oakley Holbrook napszemüvegeket részesíti előnyben. Ezek a modellek amellett, hogy tökéletesen illenek a Formula 1-es pilóta arcformájához, az alkalmazott alapanyagok tekintetében is exkluzív technológiai tulajdonságokkal bírnak. A lencsék természetesen az Oakley saját fejlesztésű HDO technológiájával készültek, így rendkívül élesen, pontosan lehet látni bennük.

 

A maximális UV védelmet talán nem is kell megemlíteni egy Oakley napszemüveg esetében, azonban a HDpolarizált lencse-típus már sajátosabb extrának minősül. Ez a funkció leginkább vezetés közben lehet hasznos, ugyanis a zavaró visszaverődő fényt megszűri, ezáltal biztosítva a kiegyenlített fényviszonyokat a szemnek.

 

A Holbrook napszemüvegek keretét szintén egy minőségi alapanyag alkotja. Ebből kifolyólag kényelmesek, stabilan illeszkednek a fejhez, és roppant mód masszívak, ugyanakkor csekély súllyal rendelkeznek.

 

Összességében tehát elmondható, hogy az Oakley Holbrook modellek egyediek, stílusosak, valamint megfelelnek és még túl is teljesítik a legmodernebb technikai feltételeket, amelyek elvárhatóak egy napszemüveg tekintetében.