Blog

Élvezd a síelést vakító napsütésben is!

2018.01.24 08:35

Élvezd a síelést vakító napsütésben is!

A tisztánlátás az élet minden területén prioritást élvez. Ez különösen igaz akkor, amikor sílécek után kapva hódolsz kedvenc szenvedélyednek. A kezdők hajlamosak megfeledkezni az egyik legfontosabb kellék, a síszemüveg beszerzéséről. Pedig kritikus fontosságú, hogy kontrasztosan lásd a terepet, felismerve a veszélyhelyzeteket, megelőzve az esetleges baleseteket.

Színezett vagy polarizált lencsék?

Az egyszerű színezett lencsék nem kínálnak optimális feltételeket akkor, ha síeléshez keresel ideális kelléket. Az ok egyszerű. A havas táj átlátásához nem elegendő pusztán a napsugárzás mértékét csökkenteni, a visszatükröződést is meg kell akadályozni. Az előbb említett variánsok csak a napfénnyel szemben nyújtanak védelmet, de a szemkápráztató csillogást nem gátolják meg.

A polarizált filmbevonattal ellátott lencsék ezzel szemben tökéletes körülményeket biztosítanak ahhoz, hogy szabadon elláthass a horizontig. A speciális réteg kiszűri a zavaró fényt, aminek hála egyrészt sokkal jobb látási viszonyokat teremt, másrészt a szemeid lényegesen később fáradnak el.

UV elleni óvintézkedések

Az UV-sugárzás kérdése is prioritást élvez, különösen azért, mert a hótakaró a káros sugarak nyolcvan százalékát visszatükrözi. Ha nem teszel ennek tompítása érdekében semmit sem, akkor a hozzáállásod mind rövid, mind hosszútávon komoly szembetegségekhez vezethet.

A polarizált lencsék ebben a szituációban is a segítségedre siethetnek, elnyelve a káros ultraibolya sugarakat.

Ha választásod során a fenti tényezőket kivétel nélkül figyelembe veszed, akkor garantáltan jó modell mellett teszed le a voksodat.

Bónusz tanácsként a kényelemre, komfortra is fektess nagy hangsúlyt, hiszen így nemcsak a látásod válhat tökéletessé, hanem a szemüveg viselésének élménye is!