Blog

Egészséges szemek divatosan!

2016.07.12 09:12

Egészséges szemek divatosan!

 

Nyáron fokozottabban vagyunk kitéve az UV-sugarak káros hatásainak. Napjainkban már jól tudjuk, hogy ilyenkor nem csupán a bőr, hanem a haj és a szemek is megfelelő védelemre szorulnak. 

Szemeink épségét egyetlen módon védhetjük meg: UV-szűrős napszemüveggel. Ehhez azonban nem kell lemondanunk egyedi stílusunkról és az éppen aktuális divatról, hiszen a napszemüvegek technológia és kialakítás terén is folyamatosan fejlődnek.

 

Az UV-szűrős napszemüvegek lencséjének külső felén egy olyan speciális bevonat található, amely átengedi a fényt, de az UV-sugarakat nem. A szűrés mértéke a minőségtől függ, hiszen a legjobb napszemüvegek 100%-os védelmet nyújtanak.

 

Szerencsére a lencsék UV-szűrője nincs különösebb hatással a napszemüveg forma- és színvilágára, így könnyedén találhatunk stílusunkhoz, arcformánkhoz tökéletesen illeszkedő, kényelmes darabot. Az Oakley és Arctica csúcsminőséget képviselő márkák a kifejezetten sportoláshoz való napszemüvegek mellett, számtalan divatos, hétköznapi viseletre alkalmas terméket vonultatnak fel kínálatukban, melyek teljes mértékű biztonságot nyújtanak szemeinknek.

 

Ma már köztudott, hogy akár árnyékban sétálva vagy pihenve is elér minket az ultraibolya sugárzás egy része. Ebből kifolyólag nem csupán sportoláshoz, kiránduláshoz, aktív elfoglaltsághoz van szükség napszemüvegre, hanem a legáltalánosabb szabadtéri tevékenységekhez is. Bizonyos gyártóknak köszönhetően, akik mindezt figyelembe vették, rengeteg olyan 100%-os UV-szűrővel rendelkező termék közül válogathatunk, amelyek speciális funkcióktól mentesek, kizárólag stílusos kiegészítőkként funkcionálnak. Amennyiben tehát kellő gondot szeretnénk fordítani egészségünkre, beleértve látásvilágunkat is, akkor ezt bármiféle lemondás nélkül meg tudjuk tenni.