Blog

 Miért válassz fotokróm napszemüveget?
18
Ápr

Mit jelent a fotokróm?

Valószínűleg elég gyakran találkozhattunk már a fotokróm kifejezéssel, ha érdekelnek minket a napszemüvegek, szeretnénk beruházni egyre. 

 

R2 2020 Nyertes tesztelők véleménye-Anita
10
Szept

Anita az R2 EAGLE AT102C sport napszemüveget választotta. A szemüveg fotókróm bevonatos és optikai betéttel is kiegészíthető.

Íme az eddigi tapasztalatok:

R2 2020 Nyertes tesztelők véleménye-János
10
Szept

János az országúti kerékpározás szerelmese

Az R2-es szemüvegek közül az R2 ENDE AT101C modellt választotta, hiszen hiszen a platina bevonat és a szines lencsék ideálisak a kerékpárosok számára.

Íme az eddigi tapasztalatai:

R2 2020 nyertes tesztelők véleménye-Attila
10
Szept

 

Attila kerékpározik és fut. Tesztelőként az R2 FLUKE AT100B  szemüveget választotta.

A szemüveg választásnál  fontos volt hogy könnyű legyen és rugalmas, ne nyomja az arcot sportolás közben.

Íme a tapasztalatai:

Élvezd a síelést vakító napsütésben is!
24
Jan

Élvezd a síelést vakító napsütésben is!

A tisztánlátás az élet minden területén prioritást élvez. Ez különösen igaz akkor, amikor sílécek után kapva hódolsz kedvenc szenvedélyednek. A kezdők hajlamosak megfeledkezni az egyik legfontosabb kellék, a síszemüveg beszerzéséről. Pedig kritikus fontosságú, hogy kontrasztosan lásd a terepet, felismerve a veszélyhelyzeteket, megelőzve az esetleges baleseteket.

Színezett vagy polarizált lencsék?

Öltöny és napszemüveg!
17
Jan

Öltöny és napszemüveg!

Örökös dilemma, hogy a napszemüveg univerzális viselet, azaz tényleg minden stílushoz, ruhadarabhoz egyaránt passzol, vagy azért akadnak kivételek.

A kérdésre, azonban roppant egyszerű, és egyszerűsége mellett nagyon határozott válasz adható: nincsenek kivételek. A napszemüveg olyan viselet, ami tökéletesen idomul a viselőjéhez.

Ezek szerint mégsem a ruhadarabok határozzák meg a kiegészítőket?

Tüntessük el a napszemüvegről a karcokat!
11
Jan

Tüntessük el a napszemüvegről a karcokat!

A napszemüvegedre nyilván próbálsz úgy, és annyira vigyázni, mint a szemed fényére. Az idő vasfoga azonban előbb-utóbb nyomot hagy kedvenc kellékeden, a legalaposabb óvintézkedések ellenére is. Ez kivédhetetlen. De mi tévő legyél, ha karcossá váltak a lencséid? Azonnal nézz új napszemüveg után, vagy még van esélyed megmenteni kedvenc kelléked életét?

Pánik helyett válaszd az egyszerű praktikákat!

Pilóta napszemüveg, nem csak pilótáknak!
03
Jan

Pilóta napszemüveg, nem csak pilótáknak!

A pilótanapszemüveg divatja bátran nevezhető halhatatlannak. A feljegyzések szerint a harmincas évekre datálható az első modell megszületése. Érdekes csavar, hogy megalkotását nem a trend, a vagány, lendületes kinézet iránti vágy ösztönözte, hanem maga a nagybetűs élet.

A sors írta események úgy hozták, hogy szükségessé vált egy több tekintetben is maximális védelmet biztosító napszemüveg megalkotása. A legendák tanúsága szerint a munkálatokat egy repülőhadnagy segítette: tapasztalataival, tanácsaival.

Arctica síszemüveg – a téli sportok szerelmeseinek!
27
Dec

Arctica síszemüveg – a téli sportok szerelmeseinek!

Az Arctica síszemüvegek méltán örvendenek hatalmas népszerűségnek. A téli sportokért rajongók ugyanis kitartanak egyrészt a maximális minőség, másrészt a professzionális megbízhatóság mellett. A gyártó két év garanciát biztosít minden egyes termékéhez, azon túl, hogy a piacon a legjobb ár/érték arányú szemüvegeket kínálja.

A variációk széles spektrumon mozognak: ízlésednek, igényeidnek megfelelően válogathatsz a különböző modellek közül.

S hogy mire képes egy Arctica síszemüveg? A teljesség igénye nélkül álljanak itt az előnyök!

Síszemüveg vagy napszemüveg?
20
Dec

Síszemüveg vagy napszemüveg?

A nagy siklás előtt érdemes alaposan megfontolnod, hogy milyen módon biztosítod látásod védelmét. Az összefüggő hótakaró önmagában óriási kihívás szemeid számára, különösen a változó időjárási feltételek mellett. Ezen kívül a menetszéllel, csapadékkal, és az UV-sugárzással szemben is óvnod kell tekintetedet.

Mikor jó döntés a napszemüveg?

Ha napos időben csatolod fel a léceket, akkor tökéletes alternatíva a hagyományos napszemüveg. Ám abban a pillanatban, hogy az ég beborul már veheted is le. A lencsék ugyanis nedvesség hatására bepárásodnak, s gyakorlatilag átláthatatlanná teszik a horizontodat.

A napszemüveg öltöztet ?!
14
Dec

A napszemüveg öltöztet?

A napszemüveg stílus. A stílus pedig maga az ember. Ebből egyértelműen kiderül, hogy egy jól megválasztott szemüveggel szinte új arcot varázsolhatunk magunknak. Eltűntethetjük az előnytelennek vélt vonásainkat, s kihangsúlyozhatjuk vonzó szexepiljeinket. Arról nem is beszélve, hogy pusztán a viselésével kiaknázhatjuk a benne rejlő, látásunkat védelmező pozitívumokat.

A hatalmas lencsék szó szerint ápolnak, és eltakarnak. Ha fáradt vagy, karikásak a szemeid, és nem kívánod a világ elé tárni ezt az elszomorító látványt, akkor elegendő felvenned napszemüvegedet. A ráncok hirtelen kisimulnak, a tekinteted megváltozik, s véka, pontosabban lencse alá rejtheted kimerültséged jeleit.

Milyen alkalomra, milyen napszemüveget viseljünk
06
Dec

Milyen alkalomra, milyen napszemüveget viseljünk?

A napszemüveg egykor pusztán praktikus kelléknek számított: kitűnően védett az UV-sugárzással szemben, nyaranta jó szolgálatot tett az elvakító napsugarak ellen, ráadásul a fényérzékenyek számára nélkülözhetetlen segédeszközzé avanzsált.

Ehhez képest mit tapasztalunk ma? A divat keblére vonta ezt az ágazatot is, s a trendi formák, ívek, színek, árnyalatok térhódítása visszafordíthatatlanná vált. A napszemüveg praktikus kiegészítőből esztétikus arc-ékké változott.

Napszemüveg tárolás, avagy számít-e a napszemüveg tok?
29
Nov

Napszemüveg tárolás, avagy számít-e a napszemüveg tok?

A napszemüveget a vele együtt szállított, vagy adott kemény fedeles tokban, a hozzá kapott mikro szálas törlőkendővel együtt célszerű tárolnod. A lencséket minden esetben a szemüvegtok párnázott oldala felé érdemes letenned. Ha a szárainál fogva helyezed bele napszemüvegedet a tokjába, akkor a nagy könyvben megírtak szerint jársz el. A legjobb, ha kijelölsz közvetlen környezetedben egy atombiztos helyet, ahol féltve őrizgetett napszemüvegedet biztonságban tárolhatod. Olyan kuckót érdemes választanod, melyet könnyedén megtalálsz, és ami nincs kitéve a napi tevékenységeidnek, tehát még véletlenül sem tudsz benne figyelmetlenségből kárt okozni.


A Síszemüveg titka!
23
Nov

A síszemüveg titka!

Tartsd a szemed előtt optimálisan kiválasztott síszemüvegedet, hogy a havas csúcsok meghódítása zökkenőmentes legyen! Az elhomályosodó tekintet egyetlen esetben jöhet szóba, ha a magad mögött hagyott pályák örömkönnyeket csalnak a szemedbe. Minden más helyzetben elengedhetetlen a tökéletes látás! A síszemüveg titka tehát a kiválasztásában rejlik. Olyan modell mellett kell döntened, mely maximálisan megfelel elvárásaidnak, s mely hozzád idomul. Utóbbit bátran veheted szó szerint.

TOP 30 Oakley női napszemüveg
15
Nov

TOP 30 Oakley női napszemüveg

Mik azok, amik közösek a top 30 Oakley női napszemüvegekben? Mik azok a jellemvonások, melyek kivétel nélkül megállják a helyüket minden egyes modell esetében? Egyáltalán miért lényeges, hogy legyen pár, karakteresen meghatározó, általános tulajdonság?

Bizony fontos, hogy egy márkát könnyedén körül lehessen írni pár egyszerű, mégis nagyszerű jelzővel. Ha ugyanis adott néhány ilyen markáns vonás, akkor egyértelmű, hogy a kiszemelt termék egyedisége közismert, s a márka által kijelölt stílus érthető, érzékelhető.

Arcforma és napszemüveg keret!
09
Nov

Arcforma és napszemüveg keret!

Az arcforma, a csontozat, a bőrtónus, valamint ezzel szoros összefüggésben a hajszín, a színtípus, valamint az életkor, és az egyedi, egyéni stílus együtt határozzák meg milyen napszemüveg keret a neked való. A fenti felsorolásból abszolút kiderül, hogy csak akkor dönthetsz jól kereted kiválasztásánál, ha nem a szomszéd, a barátod, barátnőd, vagy épp kedvenc újságod véleményére hallgatsz, hanem feltérképezed saját igényeidet, s azokat helyezed a fókuszba. Ez azt is jelenti, hogy az mindenképpen jó, és iránymutatónak sem rossz, ha tudod milyen napszemüveg keretek számítanak aktuálisan divatosnak, de mégsem ennek az információnak kell mérvadónak lenni. Az arcformák tipikus jegyeik alapján különböző kategóriákra oszthatók, így könnyebb átlátnod az egyes lehetőségeket, de semmiképp se felejtsd el, hogy a valóságban nagyobb realitása van a „kevert” típusnak, azaz, hogy egy kicsit ez is, az is jellemző rád.


Mikor jelennek meg a 2018-as napszemüveg modellek?
01
Nov

Mikor jelennek meg a 2018-as napszemüveg modellek?

A tervezők íróasztalán valószínűleg már a lezárt dossziék egyikében találhatók azok a napszemüveg modellek, melyek 2018-ban aratni fognak. A jövőben érkező napszemüveg trend jellemvonásai nagyon jól kiolvashatóak az aktuális vonulatok sajátosságaiból. Nincs új a nap alatt – ezt erre a területre több szempontból is érthetjük. Egyrészt a napszemüveg viselése örök divat marad, évszaktól függetlenül (hiszen ne felejtsd el, hogy az UV-sugárzás ősszel is érinti szemeidet). Másrészt a stílusjegyek időről-időre ismétlődnek. Lehet, hogy némi eltérés tapasztalható, az előző esztendőkhöz képest, de pontosan ez a variálhatóság tartja fenn az érdeklődést.


Elsöprő őszi napszemüveg akcióink - rád szabva!
26
Okt

Elsöprő őszi napszemüveg akcióink - Rád szabva!

Őszi napszemüveg akcióink csak rád várnak. A kifutó modellek hatalmas kedvezménnyel lehetnek a tiéd, de érdemes sietned, mert csak a készlet erejéig szerezheted be őket. Harminc napos pénz-visszafizetési garanciát vállalunk, úgyhogy a máshol megszokott nyolc napot végérvényesen elfelejtheted. Előfordulhat, hogy a megvásárolt termékkel nem leszel tökéletesen 100%-ban elégedett. Ekkor se ess kétségbe! Küldd vissza a számlával együtt szerzeményedet, s mi megtérítjük neked az árát. Vásárlásnál figyelj arra, hogy az aktuális akciók más, érvényben lévő kedvezményekkel nem vonhatóak össze. Ha a számlád végösszege meghaladja a 20.000 forintot, akkor a kiszállítási díjjal már nem kell számolnod. Megrendelésedet pillanatok alatt regisztráljuk, s küldjük is legújabb kiegészítődet, melyet a futár házhoz visz neked. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogyha raktárról választasz napszemüveget, akkor 48 órán belül már orrodra is biggyesztheted kellékedet.Milyen napszemüveget viseljünk ősszel?
13
Okt

Milyen napszemüveget viseljünk ősszel?

Itt van az ősz újra. A szekrényből szépen előkerülhetnek a sapkák, sálak, kesztyűk, s a nyár kellékeit a polcok mélyére rejtheted. A napszemüvegedet semmiképpen se ítéld gardrób fogságra! Bár a nyár vad forrósága, s a napfény könnycsalogató sugárzása a múlté, az UV-védelem ősz ide, vagy oda elsőbbséget élvez! Szemed egészsége nem kompromisszum képes! Az UV400-as darabok a legtökéletesebbek, biztonságod szempontjából. A választás során figyelj oda a méretre: ne legyen túl nagy a keret, mert folyamatos csúszkálásával kikergethet a világból, de a szorulás sem előnyös jellemvonás, mert a kényelmetlenség mellett a szárak is eltörhetnek.

Milyen napszemüveget viseljünk ősszel

Tudod hogyan készül a napszemüveg?
03
Júl

Tudod hogyan készül a napszemüveg?

A napszemüveg védi szemünket a túlzott napsugárzástól,
és gondoskodik róla, hogy az UV-fény ne károsíthassa a szaruhártyát.
Eredetileg azért gyártottak napszemüvegeket, hogy tompítsák a vakító fényt,
így az viselőjét ne zavarhassa a tökéletes látásban

 

Tudod hogyan kell ápolni napszemüveged?
26
Jún

A napszemüveg ápolása

Akár a legdivatosabb márkák közül válogatunk, akár egy olcsóbb darabbal lepjük meg magunkat,ahhoz, hogy legújabb napszemüvegünk hosszú évekig szolgálhasson minket,rendszeresen ápolnunk kell. A következőket érdemes betartanunk,hogy új kedvencünk ne karcolódjon meg, törjön össze vagy menjen tönkre idő előtt.

Az ideális napszemüveg kiválasztása 4 lépésben
19
Jún

Az ideális napszemüveg kiválasztása 4 lépésben

1. Védelem

Győződjünk meg arról, hogy a választott modell UV-szűrős, azaz védi a szemet a káros sugaraktól. Keressük a szemüveg szárán vagy a lencsére ragasztott matricán az UV 400-as feliratot (száz százalékos védelem). Ha nincs rajta, inkább ne is próbáljuk fel, hiszen ha tetszik magunkon, nagyobb lehet a kísértés, hogy megvásároljuk.

Hogyan nem illik napszemüveget viselni?
12
Jún

Hogyan nem illik napszemüveget viselni?

 

A napszemüveg-viselésnek is megvannak a maga szabályai. Ha nem tartjuk be az etikettet, rendelkezhetünk akár a legdivatosabb darabbal, nem fognak jó szemmel nézni ránk.

Milyen színű legyen a napszemüveg kerete?
05
Jún

Milyen színű legyen a napszemüveg kerete?

Amikor napszemüveget vásárolunk, számtalan szempontot kell figyelembe vennünk. Egyrészt a méreteket, hiszen ha a szemüveg túl széles, folyton le fog csúszni, ha pedig szorul a szára, hamar eltörhet. Másrészt a biztonságot: az UV400-as, tökéletes védelmet nyújtó darabok között kell keresgélnünk. Harmadrészt a formát: érdemes időt szánnunk arra, hogy megtaláljuk az arcformánkhoz leginkább illő modellt. Azonban van egy negyedik szempont is, mégpedig a szín; és nemcsak a lencséé, hanem a kereté is.

Tudod milyen napszemüveget hordanak a sztárok?
29
Máj

Tudod milyen napszemüveget hordanak a sztárok?

Ha nem tudjuk eldönteni, milyen napszemüveget szerezzünk be az idei szezonra,érdemes megnéznünk, mit viselnek a sztárok,így elleshetünk néhány ötletet.Ha a stílusunk vagy az arcformánk hasonlít valamelyik hollywoodi hírességéhez,választhatunk egy az övéhez hasonló szemüveget.Tudod milyen színű legyen a napszemüveg lencséje?
22
Máj

Hogyan nem illik napszemüveget viselni?

A napszemüveg-viselésnek is megvannak a maga szabályai. Ha nem tartjuk be az etikettet, rendelkezhetünk akár a legdivatosabb darabbal, nem fognak jó szemmel nézni ránk.

Tudod mire ügyelj napszemüveg-vásárláskor?
15
Máj

Tudod mire ügyelj napszemüveg-vásárláskor?

Amint beköszönt a tavasz, sokan máris rohannak a boltba egy új cipőért,
könnyű sálért, kiskabátért vagy napszemüvegért,
csak hogy tudatosíthassák magukban: végre vége a télnek.
Azonban, mielőtt beszereznénk az idei divatos kiegészítőket,
nem árt néhány szempontot szem előtt tartanunk.
A következőket mindenképp érdemes megfontolni napszemüveg-vásárlás előtt.
Kerek vagy szögletes napszemüveg illik az arcomhoz?
08
Máj

Kerek vagy szögletes napszemüveg illik az arcomhoz?

Az ideális napszemüveg kiválasztásánál nem hagyatkozhatunk csak az aktuális divatra. Hiszen hiába tetszik egy jelenleg rendkívül népszerűnek számító modell, ha az nekünk nem áll jól; így a kiegészítő nem tudja betölteni a funkcióját, mivel nem javítja, hanem épp hogy tönkreteszi az összhatást. Így legyünk önkritikusak, amikor napszemüveget választunk, illetve előtte tájékozódjunk arról, milyen típusú keret – szögletes vagy épp lekerekített – illik az arcformánkhoz.Milyen napszemüvegkeret illik a hajszínemhez?
26
Ápr

Milyen napszemüvegkeret illik a hajszínemhez?

Arcformánk, bőr- és szemszínünk mellett a hajszínünknek is nagy szerepe van abban, milyen napszemüvegkeret áll jól. Nemcsak maga a szín, hanem az is lényeges, meleg vagy hideg tónusú a hajunk. Az alábbiakban mindenféle hajszínhez ajánlunk néhány keretet.

 

Ismerd meg az R2-es szemüvegek történetét
22
Márc

Ismerd meg az R2-es szemüvegek történetét

Emlékszel még a Relax napszemüvegekre? Történetük 1996-ra nyúlik vissza, amikor egy csoport szenvedélyes sportoló piacra dobta szemüvegeit és kiegészítőit. A Relax termékek kezdeti időszakában egyértelművé vált, hogy a sportnapszemüveg vonal a legsikeresebb. Mindez annak volt betudható, hogy a termék fejlesztése során, atléták segítségét vették igénybe, a minden körülménynek megfelelő szemüvegek kialakításában.

r2 napszemüvegek

2016-os újdonságok az Oakley-tól
31
Aug

2016-os újdonságok az Oakley-tól

 

Idén nem csupán a már meglévő kollekcióit bővíti a világhírű napszemüveg gyártó cég, hanem teljesen új szériákkal is előállt. A Trillbe, a Trillbe X, az Elmont, a Straightlink és a Two Face XL rengeteg újdonsággal örvendeztet meg minket mind a formatervezés, mind a technológia területén.

 

oakley napszemüveg

Oakley YSC kollekció
24
Aug

Oakley YSC kollekció

 

A YSC a Young Survival Coalition rövidítése, amely a mellrákkal diagnosztizált fiatal nők támogatására létrejött, non-profit szervezetet takarja. Minden egyes ilyen kollekcióba tartozó eladott modell után az Oakley 20$-t, körülbelül 5600 Ft-nak megegyező összeget adományoz a szervezetnek.

 

Oakley YSC kollekció

A 2016-os nyári olimpia
17
Aug

A 2016-os nyári olimpia

 

A 31. nyári olimpia 2016. augusztus 5.-én vette kezdetét Rio de Janeiróban. Hazánkat összesen 160 sportoló képviselte 20 sportágban. Természetesen már az is hatalmas dolog, hogy valaki egyáltalán kijuthat az olimpiára versenyzőként, de mindenkit büszkeséggel tölt el, ha éremmel térnek haza.

 

Oakley Batwolf Polished Clear Ice Iridium
11
Aug

Oakley Batwolf Polished Clear Ice Iridium

 

 

Az Oakley Batwolf napszemüvegek elsősorban tökéletes illeszkedésükről, kényelmes viseletükről ismeretesek. Autentikus, letisztult formavilággal rendelkeznek, mellyel stílusos megjelenést biztosítanak mindenkinek.

Sportlövészet a 2016-os olimpián
09
Aug

Sportlövészet a 2016-os olimpián

 

A sportlövészet már az első olimpiai játékok óta jelen van a versenyszámok között, csupán 1904-ben és 1928-ban hiányzott a programból. Nők 1984 óta nevezhetnek.

 

 

Strandröplabda, mint olimpia sportág
04
Aug

Strandröplabda, mint olimpia sportág

 

A röplabda egyik versenyszáma a strandröplabda, mely 1996 óta szerepel a nyári olimpia programjában. A férfiak és a nők külön mérik össze tudásukat, 2 fős csapatokban. A strandröplabda egyenesen Hawaii-ról, illetve Dél-Kaliforniából ered, de rövid időn belül világszerte rendkívül közkedvelt sportággá nőtte ki magát.

 

Evezés az olimpián
02
Aug

Evezés az olimpián

 

 

Magyarországon a kajak és kenu népszerűségéből kifolyólag az evezés, mint versenysport, kissé háttérbe szorul. Eredetileg már a legelső, 1896-os olimpia programjának is része volt, de időjárási okokból kifolyólag nem rendezték meg. 1900-tól azonban folyamatosan mindig szerepelt a nyári olimpiák programjában.

A golf és az olimpia
28
Júl

A golf és az olimpia

A golf pontos eredete vitatott. Egyesek szerint egészen a 13. századi Hollandiáig nyúlik vissza története, míg mások úgy vélik, a napjaink szabályai szerint űzött sport skót fejekből pattant ki. Természetesen ezek csupán hasonlítottak a modern golfhoz: az volt a lényegük, hogy a bőrlabdát a több száz méterre lévő lyukba, minél kevesebb ütéssel juttassák el a játékosok.

Kerékpározás versenyszámok az olimpián
26
Júl

Kerékpározás versenyszámok az olimpián

 

Már a legelső olimpiai játékokon, 1896-ban is szerepelt a kerékpározás a programban, ennek ellenére nők csak 1984-től vehettek részt rajta.

 

Kajak-kenu az olimpián
21
Júl

Kajak-kenu az olimpián

 

A nyári olimpiai játékok között 1936 óta szerepel a kajak-kenu. Ebben a sportágban egy- és kétfős kenukat, valamint egy-, két-, és négyfős kajakokat használnak.

 

Oakley Turbine Rotor Polished Clear Sapphire Iridium
19
Júl

Oakley Turbine Rotor Polished Clear Sapphire Iridium

 

Az Oakley márka egyik legnépszerűbb kollekciója a Turbine. Ennek egyik kiemelkedő darabja ez az exkluzív Sapphire Iridium lencséjű napszemüveg. Mit érdemes róla tudni?

Mit is takar az ImpactX lencsetechnológia?
15
Júl

Mit is takar az ImpactX lencsetechnológia?

 

A csúcsminőséget képviselő, európai napszemüveg-gyártók egyik kiemelkedő szereplője a Rudy Project. Az elsősorban sportolókat megcélzó, 30 éves tapasztalattal rendelkező márka egyik egyedi fejlesztése az ImpactX lencsecsalád. 

Egészséges szemek divatosan!
12
Júl

Egészséges szemek divatosan!

 

Nyáron fokozottabban vagyunk kitéve az UV-sugarak káros hatásainak. Napjainkban már jól tudjuk, hogy ilyenkor nem csupán a bőr, hanem a haj és a szemek is megfelelő védelemre szorulnak. 

Vízi sportok és az Oakley
07
Júl

Vízi sportok és az Oakley

 

A nyári hónapok legkedveltebb szabadidős tevékenységei között első helyen szerepelnek a különféle vízi sportok. Az önfeledt szórakozás mellett azonban fontos egészségünk megfelelő védelme is.

A tökéletes Oakley napszemüveg vitorlázáshoz
05
Júl

A tökéletes Oakley napszemüveg vitorlázáshoz

 

Elkezdődött a nyári szünet, az időjárás is többé-kevésbé napsütéses már, így egyre többet időzünk fejben a tervezett programjainkon. Nagy népszerűségnek örvend például a vitorlázás, mely amellett, hogy életre szóló élménnyel gazdagítja az embert, elegendő veszélyt is tartogat magában.

Mit jelent a fotokróm?
30
Jún

Mit jelent a fotokróm?

Valószínűleg elég gyakran találkozhattunk már a fotokróm kifejezéssel, ha érdekelnek minket a napszemüvegek, szeretnénk beruházni egyre. 

Tudnivalók a cserélhető lencsés napszemüvegekről
28
Jún

Tudnivalók a cserélhető lencsés napszemüvegekről

Szerencsére már széles választék áll rendelkezésünkre a cserélhető lencséjű napszemüvegek területén is. Nem csupán színek és formák esetében van lehetőségünk válogatni, hanem számtalan márka közül is szemezgethetünk.

Miért jó a polarizált napszemüveg?
23
Jún

Mi is az a polarizált napszemüveg?

A napszemüveg kiválasztásánál az egyik elsődleges kritérium, hogy az adott termék megfelelő védelmet nyújtson az UV-sugaraktól. Emellett viszont nem elhanyagolható szempont az sem, hogy tisztán, hibátlanul lássunk benne. 

 

Infinite Hero kollekció háttere
21
Jún

Infinite Hero kollekció háttere

Az Infinite Hero valójában egy non-profit szervezetet takar, melynek fő célja a hazatérő katonák mentális és fizikális állapotának helyreállítása, a családjuk támogatása.

Shaun White ihlette Oakley napszemüvegek
16
Jún

Shaun White Signature Sorozat

Az amerikai Shaun White profi gördeszkás és snowboardos, így a róla ihletett napszemüveg kollekció is ezeknek a sportoknak a jegyében készült.

 

Oakley Golf Kollekció
10
Jún

Oakley Golf Kollekció

 

 

A golf több évszázados múltra tekint vissza, melynek köszönhetően napjainkra már több millióan hódolnak ennek a sportnak. Pontos eredete vitatott: sokan úgy vélik a 15. századi Skóciában kell keresnünk alapjait, míg mások Hollandiát vagy éppen Kínát tekintik a golf őshazájának. Magyarországon csak a 20. század elejétől kezdett ismertté válni.

 

 

 

Fernando Alonso és az Oakley
30
Máj

Fernando Alonso és az Oakley

A spanyol származású Alonso a világ harmadik legfiatalabb Formula 1-es világbajnoka. Az autóversenyző 1981. július 29-én született Oviedo városában, és már egészen kisgyermek kora óta érdeklődött az autóversenyzés iránt. 

 

 

 

A Scuderia Ferrari és az Oakley
07
Jún

A Scuderia Ferrari és az Oakley

Az egyik legnagyobb elismerésnek örvendő verseny- és sportautó gyártó cég, a Ferrari és a napszemüvegek területén szintén nagyra becsült Oakley összefogott, hogy együtt valami tökéleteset alkossanak. 

 

Tudj meg többet az Oakley Tour de France kollekciójáról!
02
Jún

Oakley – Tour de France

 

A Tour de France az egyik legközismertebb kerékpárverseny a világon. Először 1903 júliusában került megrendezésre, és azóta folyamatosan minden évben megtartották, kivéve a világháborúk időszakát.

 

 

Heritage kollekció - az Oakley napszemüvegek 30. évfordulójára
24
Máj

Heritage kollekció - az Oakley napszemüvegek 30. évfordulójára

 

Az első Oakley napszemüvegek (Eyeshades™, Razor Blades™ and Frogskins®) tiszteletére, - melyek 1984-től jelentek meg -, 2014-ben egy új kollekcióval állt elő a vállalat, melyet Heritage-re keresztelt. 

 

 

 

Ismerd meg az Eric Koston kollekciót!
20
Máj

Ismerd meg az Eric Koston kollekciót!

 

Eric Koston 1975. április 29.-én született Tájföldön, Bangkok városában. Profi gördeszkásként szerzett magának hírnevet, de emellett a sokak számára ismert Fourstar Clothing nevezetű cég társtulajdonosa, Guy Mariano mellett. 

 

 

 

 

A napszemüveg kiegészítők fontossága
18
Máj

A napszemüveg kiegészítők fontossága

 

 

Egy jó minőségű, arcformánkhoz, stílusunkhoz és érdeklődési körünkhöz passzoló napszemüveg valódi értéket képvisel. Valljuk be ugyanis, hogy nem olyan egyszerű kiválasztani a tökéletes napszemüveget, hiszen számtalan alapanyag, illetve szín közül válogathatunk mind a lencséket, mind a keretet figyelembe véve, és akkor a formavilágról még nem is beszéltünk.

 

 

 

Mit érdemes tudni a napszemüvegkeretekről?
11
Máj

Mit érdemes tudni a napszemüvegkeretekről?


A napszemüvegek esetében a lencsék és a formavilág mellett nagyon fontos tényezőt jelent maga a keret is. Ennek formái illetve alapanyagai rendkívül változatosak lehetnek. 

 2016-os év napszemüveg trendjei
25
Ápr

2016-os év napszemüveg trendjei

 

A napszemüvegek szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek, amit annak is

köszönhetnek, hogy az alapvető funkcionalitásukat évről évre változó formákban és egyre nagyobb

színválasztékban készítik el a nagy napszemüveg gyártó cégek.


 

 

 

Lencse kategóriák, avagy mire figyelj, ha napszemüveget választhatsz!
18
Ápr

Lencse kategóriák, avagy mire figyelj, ha napszemüveget választhatsz!


Amikor napszemüveg vásárlásra készülsz, több dolgot is mérlegelni kell a külső megjelenésen túl. Most segítünk Neked, hogy tudd, mire figyelj, ha napszemüveget szeretnél választani.

 

 

 

 

 

Miért fontos a napszemüveg?
13
Ápr

Miért fontos a napszemüveg?

 

Számtalan szín és forma, minden évben változó trendek jellemzik a mai napszemüveg divatot. Egy jól megválasztott darab méltán lehet az öltözékünk meghatározó kiegészítője és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

 

De nemcsak a külcsín miatt érdemes napszemüveget viselni!

 

 
Oakley lencse technológiáról
07
Ápr

Oakley lencse technológiáról

 

Az Oakley lencséi egy különleges polikarbonát nyersanyagból készülnek, amelynek során minden olyan idegen összetevőt eltávolítanak, ami rontaná a kész lencse funkcióit és minőségét. Így a plutonite lencsék képesek az összes UV tartományt blokkolni, emellett pedig a káros kék fényt is kiszűrik, az anyag maximális optikai tisztasága révén.

Ezek közül a legveszélyesebb az UVB sugárzás, ami leginkább a bőrünkre káros, és a túlzásba vitt napozás következtében akár bőrrákot is okozhat, és ilyen alapon nyílván a szem, mint egyik legérzékenyebb szervünkre is káros hatással van.

 

 

 

 

Oakley iridium lencsék
04
Ápr

Oakley iridium lencsék

 

Az Oakley iridium bevonatú lencsék különlegessége abban rejlik, hogy a felhasznált gyártási technológiának köszönhetően viselője képes ráhangolódni bármilyen fényviszonyra. Ehhez az szükséges, hogy a speciális fémoxid keveréket, amivel a lencsék felületét bevonják rendkívül magas hőmérsékleten, vákuumkemencében egyenletes felületen történjen, mindössze 12 mikron vastagságban. 

 

 

 

 

Minőségi napszemüveg lencse? Akkor Oakley!
03
Ápr

Minőségi napszemüveg lencse? Akkor Oakley!

 

Sok esetben hajlamosak vagyunk napszemüveg választáskor a dizájnt részesíteni előnyben, annak ellenére, hogy a megfelelő lencse sok esetben fontosabb, mint maga a keret minősége. És ugye ki mondta, hogy egy napszemüveg lencse nem lehet dizájnos, mindamellett, hogy maximálisan védi szemünket a káros sugaraktól, kiszűri a napszakok függvényében fellépő zavaró fényeket?

 

 

 

 

Oakley Black Iridium lencsék
31
Márc

Oakley Black Iridium lencsék

 

 

A Black Iridium lencséket nappali, utcai használhathoz tervezték, amikor igen erős napsugárzással kell számolni, a lencsék 10%-os fényáteresztő képességgel rendelkeznek, tervezéstől függően. A lencse 3-as fokozatú UV-védelmi besorolással rendelkezik, az iridium bevonatnak köszönhetően csökkenti a tükröződést, ezáltal pedig még élesebb színlátást eredményez.

 

 

 

24k Gold és Blue Iridium lencsék
12
Febr

24k Gold és Blue Iridium lencsék

 

Gyakran láthatjuk a képernyőn aranyszínű, nagy lencséjű szemüveget viselni Kimi Raikkonent vagy Fernando Alonsot. Mindketten előnyben részesítik az Oakley 24K Gold Iridium lencséjű napszemüvegeit, amit a gyártó kifejezetten a magas elvárásokhoz és a formabontó ízlésvilághoz tervezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronze polarised Oakley lencsék
11
Febr

Bronze polarised Oakley lencsék

 

Ahogy előző cikkeinkben is hangsúlyoztuk az Oakley lencséit célirányosan fejlesztette ki a különféle szabadidős tevékenységekhez.

A bronze polarised lencsék például kifejezetten a vízparti vagy vízen történő sportoláshoz ideálisak, mivel a lencse bevonata és kiképzése a vízparton, vízen fellépő, csillogó tükröződéseket hivatott csökkenteni, ezért ezek a bronze polarizált Oakley lencsék kifejezetten az erős napsütéstől védik a  szemünket.

 

 

 

 

 

 

G30 Oakley lencsék
21
Febr

G30 Oakley lencsék

 

Ha Oakley lencsékről van szó, megszokhatjuk, hogy a legkülönfélébb szabadidő tevékenységekhez igazított lencsetípusokat találunk a felhozatal között, ami megfelel a világ élsportolói igen magas elvárásainak is. Az Oakley ezzel a különleges fejlesztésével stabil és széles utat taposott ki a sportteljesítményeket támogató napszemüveg piacán.

 

 

 

 

Fire Iridium Oakley lencsék-2
25
Febr

Fire Iridium Oakley lencsék

 

Nagyon erős napsütésre nem csak nyáron kell számítani. A téli sportok szerelemesei is megtapasztalhatták már milyen kellemetlen érzés, amikor a hóról visszaverődő napfénytől szinte elvakulunk, látóterünk beszűkül, szemünk könnyezik. A visszaverődő napfény igazán kellemetlen élményekkel tarkíthatja téli pihenőnket, ám, ha ehhez megfelelő lencséjű napszemüveget választunk, akkor kifejezetten a téli pihenésre tudunk koncentrálni, élvezni a gyönyörű, hóborította tájat, hegyeket.

 

 

 

 

 

 

Oakley VR28 lencsék
24
Febr

Oakley VR28 lencsék

 

A VR28 lencsék jellegzetességei, hogy növelik a kontrasztot, így még tökéletesebb látást biztosítanak erős fényben vagy változó fényviszonyok között is.

A VR28 lencsék többféle színben és fényáteresztő képességgel rendelkeznek, kinek-kinek igénye és egyéni ízlése szerint. Ennek függvényében, ha az Oakley VR28 lencsékről van szó, akkor megtaláljuk a kínálatban:

 

 

 

 

 

 

 

Oakley Red Iridium lencsék
23
Febr

Oakley Red Iridium lencsék

 

Az Oakley Red Iridium lencséi leginkább utazáshoz, és a szabadban töltött akár sporttevékenységhez, akár kiránduláshoz a legideálisabb. A Red Iridium lencsék között ezért különféle fényviszonyoknak, és elfoglaltságnak megfelelően tudunk választani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Oakley történelem
22
Febr

Az Oakley történelem

 

Az Oakley valószínűleg a egyik legnépszerűbb sportfelszerelés- és szemüveg márka, melynek széles termékpalettája szerte a világon egyre nagyobb rajongó tábort gyűjt maga köré. A cég úttörővé vált a sportfelszereléssel foglalkozó iparágak fejlesztésében. Hogyan sikerült mindezt elérnie? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pilóta napszemüvegek
19
Febr

Pilóta napszemüvegek


Vannak az életben örök érvényű trendek, mint például a pilóta vagyis aviátor napszemüveg. Ami nem is csoda, hiszen az 1930-as évek óta létezik és hódít, és éppúgy viselheted öltönyhöz, mint a strandon! Lassan érkezik a napsütés, és a nyár, érdemes hát beszerezni egyet! Ráadásul, ha beruházol egy értékesebb darabba  biztos lehetsz benne, hogy viselve évekig trendi leszel!  Azonban, ahogy az lenni szokott,sajnos trend ide, vagy oda, ez sem áll jól mindenkinek, bármennyire is szeretnénk! De mégis kinek áll jól igazán ez a formájú napszemüveg?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiváló síterep Untenbergben
21
Febr

Kiváló síterep Untenbergben

 

Ha szereted a téli sportokat, akkor Untenberg kiváló úti cél lehet a számodra. Remek síterep tárul eléd, amint megérkezel a kisvárosba, ahol szállást is kaphatsz, valamint útbaigazítanak a sípályák felé is. Az egykori St. coronai síterep majdnem 50 éves története 2014 nyarán véget ért, amikor sajnos mindkét síliftjét le kellett szerelni gazdasági okokból. 

 

 

 

Kiváló pályák síelésre
20
Febr

Kiváló pályák síelésre

 

Ha olyan helyet keresel külföldön, ahol izgalmakban lehet részed és kihívást jelentő pályákat hódíthatsz meg, akkor weboldalunkon megtalálhatod azt, amit keresel. A Semmering – Hirschenkogel sí komplexum már sok éve üzemel és az itt járt vendégek mindig pozitív élményekről számoltak be. A semmeringi hágónál 985 - 1340 méter között fekszik a magyarok és bécsiek körében is rendkívül elkelő helyen szereplő, síelésre alkalmas terep, amely számos pályával, felvonókkal és remek üdülési lehetőségekkel rendelkezik. Egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen és gyorsan megközelíthető, hiszen közvetlenül az S6-os főútvonal mentén található meg. 

 

 

 

 

 

Téli sportok a Puchenstuben síterepen
12
Febr

Téli sportok a Puchenstuben síterepen

 

Szeretsz snowboardozni, síelni, sífutni és egyéb hóval kapcsolatos tevékenységeket végezni? Akkor a Puchenstuben síterep az ideális választás számodra. Ez a komplexum a téli sportok királya, mivel tulajdonképpen bármilyen sportot lehet itt gyakorolni, amely kifejezetten a téli szezonban aktuális. 

 

 

 

Síelés remek sípályákon
16
Febr

Síelés remek sípályákon

 

Szerettetek volna mindig is eljutni olyan síterepekre, amelyek igazán különlegesek? Most itt a lehetőség. Látogass el weboldalunkra és tekintsd meg tudásbázisunkat, ahol megtalálhatod a legjobb sípályákat! A síelés remek időtöltés és azt szeretnénk, ha ti is a legjobb élményekkel térnétek haza a nyaralásból.

 

Remek síterep az egész család számára
22
Febr

Remek síterep az egész család számára

 

A téli hónapok közeledtével sokan kezdik el tervezgetni a várva várt nyaralást, amikor az egész család elindulhat egy síelős kikapcsolódásra. A megfelelő síterep kiválasztása sokszor okoz nehézséget, azonban segítségünkkel te is megtalálhatod azt az ideális terepet, amelyet kerestek. 

 

 

 

 

 

 

Változatos téli sportok a Königsberg sícentrumban
22
Febr

Változatos téli sportok a Königsberg sícentrumban

 

Szereted az extrém sportokat, amelyek a tél beköszöntével válnak elérhetővé? Miért ne űzhetnéd azokat az egyik legjobb sícentrumban, amely Königsbergben található. A téli sportok közül az egyik legnépszerűbb talán a snowboardozás, amelyre bármikor lehetőség van sícentrumunkban. Königsberg a hóbiztos Voralpen hegység egyik kisebb családi síterepe, amely már sok éve vonzza a kikapcsolódásra vágyó síelőket és snowboardosokat. 

A síelés a Josefsberg centrumban az igazán élvezetes
19
Febr

A síelés a Josefsberg centrumban az igazán élvezetes


Szeretnél egész családoddal együtt elmenni egy hosszabb kikapcsolódásra és síelésre? A Josefsberg sícentrum remek választás, ha egy jól felszerelt, megfelelően karbantartott pályákkal rendelkező komplexumot kerestek. A síelés ebben a térségben kifejezetten élvezetes, mivel igazán szép látnivalókban lehet gyönyörködni a lecsúszás közben, emellett túrák is indulnak, amelyeken mégtöbb látványosságot lehet megtekinteni. A Josefsberg sícentrum Alsó-Ausztriában, Gemeindealpe és Annaberg között található félúton, így kiválóan megközelíthető helyiek számára, azonban a külföldről érkezőknek sem kell aggódniuk az odajutás miatt.

 

Remek síterepek várják az egész családot idén is
17
Febr

Remek síterepek várják az egész családot idén is

Ha szeretsz síelni és idén is el akarsz jutni egy kellemes kikapcsolódásra az egész családdal együtt, akkor itt a tökéletes lehetőség. Kiváló síterep vár Ausztriában, amely egyaránt biztosít kihívást és remek izgalmakat is mindenkinek, aki kipróbálja a sícentrumot. A Göstlingnél emelkedő Hochkar síterep minden évben rengeteg látogatót vonz az országba.

A síszemüveg akció segítségével Ön is jó ajánlatot kaphat!
09
Febr

A síszemüveg akció segítségével Ön is jó ajánlatot kaphat!

 

Ha éppen arra készül, hogy a tél közeledtével elmegy síelni, akkor nem szabad megfeledkeznie arról, hogy ehhez a tevékenységhez bizony rengeteg kiegészítő szükséges. Az egyik legfontosabb ilyen tartozék a megfelelő síszemüveg.

Ezért különleges az Oakley baseball sapka
01
Febr

Ezért különleges az Oakley baseball sapka

Ha akarjuk divatos, ha akarjuk, visszafogott, de mindenképp minőséges és kényelmes: az Oakley baseball sapka igazi trend. Olyan stílusjegy, amiért minden minőséget kedvelő bátran odanyújtja a fejét. Ne az árát nézzük, az ma már nagyon keveset árul el a termékről, hanem az anyagot. Ki gondolta volna, hogy az Oakley baseball sapka titka nemcsak a vonzó és trendi külső, hanem a belső kialakítás is?

 

Akciós napszemüveg
08
Febr

Akciós napszemüveg

Minden időszakban szükségünk van a szem megfelelő védelmére, az akciós napszemüveg remek lehetőség arra, hogy megújítsuk a készletünket. Aki már tapasztalta a minőséges és a rosszul kialakított, nem megfelelő UV-szűrővel ellátott darabok közötti különbséget, nem is kérdéses, hogy a kínálatból melyiket választja. Kiváló színvonalú napszemüvegekkel mindig hosszú távra tervezhetünk!

A rendkívül széles kínálatban egymás után sorakoznak a kiváló alapanyagból gyártott, ütésálló, esztétikus keretbe helyezett vagy épp trendi darabok. A gyártók egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a tartós, könnyű elemek megalkotására. Azonban egy speciális, vagy különösen minőséges darab még ekkor is nagyobb kiadást jelent a pénztárcánknak.

 

Dioptriás napszemüveg ára
25
Jan

Dioptriás napszemüveg ára

Nemcsak kényelmes, de pénztárca kímélő alternatívát nyújtanak a dioptriázható napszemüvegek azoknak, akik nem köthetnek kompromisszumot az optikai lencsével. A típus kifejezetten egyszerű megoldást kínál: egy mozdulattal beilleszthető az optikai keret, így a vonzó formájú napszemüveg egyszerre biztosítja az éles látást és az UV-sugarakkal szembeni védelmet. A szabadtéri sportot kedvelőknek ez különösen jó hír, de mégis mennyire kell a zsebünkbe nyúlni, ha ezt a kiváló variációt választjuk? A visszatükröződő hófelület és a napfény miatt ez kérdés bármely évszakban időszerű.

Dioptriás napszemüveg

Mire jók a világos lencséjű napszemüvegek?
04
Jan

Mire jók a világos lencséjű napszemüvegek?

 

 

Amikor nyáron, a tűző napsütésben látjuk meg az üzletekben a sárga, narancssárga lencséjű napszemüvegeket, óhatatlanul felmerül a kérdés: ezek vajon mire jók? Ha éppen majd kisüti a szemünket a nap, talán nem tűnnek túl meggyőzőnek ezek a napszemüvegek, pedig nagyon is megvan a maguk funkciója – bár ez nem feltétlenül a szem árnyékolása.

 

Kell-e télen napszemüveg?
08
Dec

Kell-e télen napszemüveg?

 

 

A napszemüveget hagyományosan a nyári időszakhoz kapcsoljuk, és legtöbbünknek eszébe se jut az a kérdés, hogy vajon télen érdemes-e viselni. Akkor azonban mindenképpen felmerül, amikor azzal szembesülünk, hogy még egy-egy téli napon is képes vakítóan sütni a nap, és még ennél is vakítóbb az, ahogyan visszaverődik a hóról.

Napszemüveg és sima szemüveg egyben
03
Dec

Napszemüveg és sima szemüveg egyben

 

 

A szemüvegeseknek sokáig okozott problémát a napszemüveg kérdése, hiszen választaniuk kellett: vagy nem látnak rendesen, vagy hunyorognak az erős napsütésben (és akkor sem látnak rendesen). Ma már ez szerencsére nincs így, hiszen több alternatíva is rendelkezésükre áll. Az egyik ilyen a fényre sötétedő lencséjű szemüveg, ami így napszemüveg és sima szemüveg egyben.

Miért jó a dioptriás napszemüveg?
16
Nov

Miért jó a dioptriás napszemüveg?

 

 

A szemüvegesek közül sokan ismerhetik azt a problémát, hogy amikor erősen süt a nap, két opció közül választhatnak: vagy hunyorognak, vagy a szemüveget napszemüvegre cserélik, és nem látnak rendesen. Szerencsére ez csak régen volt így, manapság több megoldás is létezik erre a helyzetre. Az egyik ilyen a dioptriás napszemüveg.

Hogyan védd meg a napszemüveg lencséjét?
09
Nov

Hogyan védd meg a napszemüveg lencséjét?

 

 

A napszemüveg nemcsak kiegészítő, hanem egy nagyon fontos védelmi eszköz is a szemünk számára, már amennyiben minőségi darabot vásárolunk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy kellőképpen vigyázzunk rá, hogy sokáig használhassuk. A legkényesebb pont értelemszerűen a lencse. Vajon hogyan lehet ezt megóvni?

Miért csak szaküzletben vásároljunk napszemüveget?
19
Okt

Miért csak szaküzletben vásároljunk napszemüveget?

 

 

Tavasszal, amikor a napsütéses órák száma meredeken emelkedni kezd, sokan döbbennek rá, hogy nincs is napszemüvegük. A tavalyit elhagyták, esetleg eltört, a szezon végén pedig már nem vettek másikat, vagy egyszerűen csak kiment a divatból, és újat szeretnének vásárolni. Ilyenkor sokan hajlamosak berohanni az első üzletbe, ahol napszemüveges állványt látnak, és vásárolni egyet, ami jól áll.


Kinek nem áll jól a hatalmas napszemüveg?
12
Okt

Kinek nem áll jól a hatalmas napszemüveg?

 

 

Évek óta komoly népszerűségnek örvendenek a hatalmas lencsével bíró napszemüvegek. Közkedveltségük elsődleges oka, hogy az általános vélekedés szerint ezek a napszemüvegek mindenkinek jól állnak. Ki kell azonban ábrándítanunk a „zümi” napszemüvegek kedvelőit: egyáltalán nem állnak jól mindenkinek.

Mikor jött divatba a napszemüveg?
05
Okt

Mikor jött divatba a napszemüveg?

 

A napszemüveg ma már teljesen természetes része az öltözékünknek, mondhatni divatkellékké vált. Nem is igazán segédeszköz, sokkal inkább kiegészítő. Legtöbben nem azért nem megyünk nélküle utcára, mert annyira féltjük a szemünket, hanem mert olyan, mint egy öv a nadrágban: egyszerűen mindig kell.

 

 

 

 

 

 

 

A világ legdrágább napszemüvege
30
Szept

A világ legdrágább napszemüvege

 

 

Bármit szeretnénk is vásárolni, mindenből létezik drága, és hihetetlenül drága, luxuskategóriás termék is. Nem kivételek ez alól a napszemüvegek sem. Míg az átlagember egy tízezrekbe kerülő napszemüveget már drágának talál, olyanok is vannak, akik százezreket, sőt, milliókat sem sajnálnak a szemük védelmére.


Kell-e ősszel napszemüveg?
18
Szept

Kell-e ősszel napszemüveg?

Napszemüveg alapvetően mindig kell, amikor süt a nap, de lássuk be, az őszi napsugarak már közel sem olyanok, mint a nyáriak. A jellemzően változékony időjárás azonban sokszor nyűggé teszi a napszemüveg viselését, hiszen hol fel kell venni, hol pedig le. Sokkal egyszerűbbnek tűnik, ha otthon hagyjuk a napszemüveget és legfeljebb egy kicsit hunyorgunk. De vajon jó ötlet-e ez?
Sötét vagy világos lencsét válasszunk?
07
Szept

Sötét vagy világos lencsét válasszunk?

 

Egy napszemüveg vásárlása során rengeteg kérdés merülhet fel. A leglényegesebb általában az szokott lenni ebben a helyzetben, hogy vajon a kiszemelt napszemüveg jól áll-e, biztosan tökéletesen passzol-e az egyéniségünkhöz, valamint a külső adottságainkhoz.


 

Divat vagy egészséges látás
31
Aug

Divat vagy egészséges látás

 

A meleg nyári, forró napok divatos külsejéhez hozzátartozik az elegáns napszemüveg viselése. A hölgyek és a férfiak megjelenésében is sokat számít, az öltözékükhöz, arcvonásukhoz illő helyesen kiválasztott termék. A viselője mindig felhívja magára a figyelmet az adott környezetben. Megválasztása azonban nem egyszerű. Mindenki más- más szempontok szerint dönti el, hogy milyet is vásároljon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Polarizált lencse a jobb látásért
27
Aug

Polarizált lencse a jobb látásért

 

 

A mindennapok során nagyon fontos, hogy megfelelően lássunk. A napszemüveg az egyik olyan eszköz, amivel ezt elősegíthetjük, de csak akkor, ha megfelelő minőségű darab. Ha napszemüveg vásárlásra adjuk a fejünket, érdemes erre kiemelt figyelmet fordítani, hiszen csak így érhetjük el a kívánt célt.

Hogyan teszi tönkre a szemedet a gagyi napszemüveg?
14
Aug

Hogyan teszi tönkre a szemedet a gagyi napszemüveg?

 

A napszemüvegek jó minőségének fontosságát nem győzik hangsúlyozni a hozzáértők. Ez nem véletlen, ugyanis egy rossz minőségű napszemüveg inkább árt a szemnek, mint használ. Ha nem tudunk vagy nem akarunk áldozni arra, hogy jó napszemüveget vásároljunk, inkább ne viseljünk semmilyent!


Oakley Jawbreaker – a sportolók napszemüvege
10
Aug

Oakley Jawbreaker – a sportolók napszemüvege

Sokan ismerik Mark Cavendish élsportoló kerékpáros munkásságát, de kevesen tudják róla, hogy a legújabb Oakley napszemüvegek kifejlesztésében és tesztelésében is komoly szerepet játszott. 

 

 

Jawbreaker

Létezik-e törhetetlen napszemüveg?
11
Aug

Létezik-e törhetetlen napszemüveg?

 

Ez a kérdés sokakban felmerül, a legtöbbünkben azért, mert a napszemüveg egyes embereknél erősen fogyóeszköz – van, aki folyton elhagyja, leejti, ráül. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, talán már rég eljutottál odáig, hogy 2000 forintnál drágább szemüveget nem is veszel, mert minek, úgyis hamar búcsút kell mondanod neki. Ennek a döntésnek viszont a szemed nem biztos, hogy örül!Létezik e törhetetlen napszemüveg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen színű lencsével járunk a legjobban?
07
Aug

Milyen színű lencsével járunk a legjobban?

 

Az egyik legfontosabb kérdés, ami egy napszemüveg vásárlása során felmerülhet, az az, hogy milyen legyen pontosan a szemüveg lencséje. Ez nem csak esztétikai kérdés, ugyanis a lencse árnyalatán nagyon sok múlhat, már ami a látás minőségét illeti.


Nézze a nyarat Oakley napszemüvegen keresztül
04
Aug

Nézze a nyarat Oakley napszemüvegen keresztül

 

Teljes mértékben felkészült a nyárra? Az őrjítő kánikulára? Az UV sugarak káros hatásaira? A

legtöbbünk hajlamosak vagyunk megfeledkezni szemünk óvásáról a káros napsugarak ellen.

Gondosan megválasztjuk a nyári időszakban használt öltözékünket, a napozáskor használt

krémeket, de az emberek nagy része megfeledkezik a minőségi napszemüvegek

beszerzéséről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jó napszemüveg legfontosabb tulajdonságai
23
Júl

A jó napszemüveg legfontosabb tulajdonságai

Mikor napszemüveget vásárolunk, természetes, hogy az elsődleges szempont, hogy a szemüveg jól álljon, hiszen egy kiegészítőről van szó. Emellett azonban még számos szempontot figyelembe kell vennünk, ha jól akarunk választani, mert a napszemüveg minősége is nagyon fontos tényező.

Napszemüveg

 

Mire figyelj, hogy jól álljon a napszemüveg?
10
Júl

Mire figyelj, hogy jól álljon a napszemüveg?

 

Amikor napszemüveget választunk, egyértelmű, hogy a minőségi szempontokon kívül azt is figyelembe vesszük, hogy jól is álljon, hiszen ez egy fontos kiegészítő. Ha azonban körbenézünk az utcán, rájöhetünk, hogy ijesztően sokan nyúlnak mellé, mind a szín, mind a forma tekintetében.


 

A napszemüveg választás négy aranyszabálya
01
Júl

A napszemüveg választás négy aranyszabálya

Mivel nyár van, szinte mindenkinek aktuálissá válik a napszemüveg vásárlás kérdése. Mivel ez egy fontos kiegészítő, természetes, hogy mindenkinek fontos, hogy jól álljon rajta a napszemüveg, de nem csak ezt kell figyelembe venni, amikor eldöntjük, melyik lesz az igazi.


 

Hogyan vigyázz a napszemüvegedre?
26
Jún

Hogyan vigyázz a napszemüvegedre?

A napszemüveg sokak számára fogyóeszköz, egy szezon alatt akár 3-4-et is elfogyasztanak. Akikre ez jellemző, azok többnyire nem is nagyon mernek drága, csúcsminőségű darabot választani, mert egyszerűen képtelenek vigyázni rá, elhagyják vagy összetörik. Legtöbben elég tipikus hibákat követnek el, melyeket egyébként igen egyszerű lenne elkerülni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Örökké divat a retro
22
Jún

Örökké divat a retro

 

Mint mindenre, a napszemüvegekre is igaz, hogy van valami, ami sosem megy ki a divatból: ez pedig a retro. A retro stílus mindenhol bejön, azonban akad ezzel kapcsolatban egy nehézség: nem könnyű meghatározni, hogy mi az, ami ebbe a kategóriába tartozik, és mi az, ami még nem.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úszáshoz is használj napszemüveget!
19
Jún

Úszáshoz is használj napszemüveget!

 

A nyári szezon beköszöntével már megnyitották kapuikat a strandok is, és ahogy egyre feljebb kúszik a hőmérő higanyszála, úgy tölti egyre több ember a szabadidejét a strandon. Ilyenkor is fontos azonban a megfelelő UV-védelem, és nem csak a bőrünknek, hanem a szemnek is. Tiszta sor, hogy ha napozunk, napszemüveget hordunk, már csak azét is, mert a tűző nyári nap bizony nagyon erős tud lenni, és nem is látunk igazán jól napszemüveg nélkül. A medencében azonban sokan elfeledkeznek erről, pedig nem lenne szabad.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Állatmintás napszemüvegek – kinek állnak jól?
15
Jún

Állatmintás napszemüvegek – kinek állnak jól?

 

 

Bár az állatmintás holmik időről időre visszatérnek a divatba, vagy éppen ki sem kopnak teljesen, eléggé megosztják a közvéleményt. Ezek a minták a napszemüvegek világában sem ritkák. A leopárdminta, a zebracsík, a tigriscsík, valamint a kígyóbőr minta viszi a pálmát – de vajon mire kell figyelni, ha ezeket hordjuk?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menő vagy ciki? Tükröződő napszemüvegek
21
Máj

Menő vagy ciki? Tükröződő napszemüvegek

 

 

Ahogy beköszöntött a jó idő, és vele együtt a sok napsütés, észrevehetted, hogy egyre több napszemüveg jelent meg az üzletek kirakatában. Ez minden évben így van, és a kínálat egyre bővebb. Ez a jelenség azonban felvet olyan kérdéseket is, miszerint milyen napszemüveg áll igazán jól, melyiket válasszuk, és melyik az, amit inkább el kellene kerülnünk. Tipikusan megosztja az embereket a tükröződő napszemüveg. Vajon ez menő, vagy inkább ciki?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Színes napszemüveglencsék – hogyan befolyásolják a látást?
28
Ápr

Színes napszemüveglencsék – hogyan befolyásolják a látást?

 

A napszemüvegek igen hasznos kiegészítők, azonban el kell ismerni, hogy az évek során elsősorban divatelemmé váltak. Ennek megfelelően a napszemüvegek között különböző színű és formájú darabokat találunk, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább megfelelőt. De vajon milyen a látás a színes lencsével rendelkező napszemüvegekben?

 

 

 

 

 

 

 

Napszemüveg etikett: mikor hordd és mikor ne?
22
Ápr

Napszemüveg etikett: mikor hordd és mikor ne?

 

A napszemüveg viselése teljesen hétköznapi és megszokott jelenség, ennek ellenére kevesen vannak tisztában azzal, hogy milyen alapvető illemszabályok kapcsolódnak hozzá. Legtöbben egyetértünk abban, hogy nem minden helyzetben illik napszemüveget viselni, azonban arról megoszlanak a vélemények, hogy mikor kellene levenni.

Milyen napszemüveget hordjunk 2015-ben?
12
Ápr

Milyen napszemüveget hordjunk 2015-ben?

A tavasz beköszöntével idén is eljött a napszemüvegek szezonja – már egyre több helyen találkozhatunk velük a boltokban, üzletekben. Természetesen mindenki szeretne ezen a téren is divatos maradni. Hogy ezt megkönnyítsük, megmutatjuk, milyen napszemüvegek számítanak trendinek 2015-ben!

 

 

 

 

Napszemüvegek garanciával? Lehetséges!
04
Ápr

Napszemüvegek garanciával? Lehetséges!

A jó idő beköszöntével egyre inkább aktuálissá válik a napszemüvegek kérdése. Sokaknak időszerű egy új napszemüveg beszerzése, mert az előző tönkrement, elveszett, vagy éppen csak le szeretnék cserélni egy újabbra. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a napszemüvegek minősége. Ez nem az az árucikk, amin érdemes spórolni, hiszen a szemünk bánhatja, ha nem áldozunk rá eleget. De vajon honnan tudhatjuk, hogy egy drága napszemüveg tényleg minden igényünket kielégíti, és mindent tud, amit tudnia kell?

 

 

 

 

 

 

Mit kell tudnia a gyerek napszemüvegeknek?
30
Márc

Mit kell tudnia a gyerek napszemüvegeknek?

 

 

A jó idő közeledtével egyre fontosabbá válik a napszemüveg viselése, hiszen ahogy melegszik az idő, a Nap is erősebben süt. Az UV-sugarak persze ilyenkor hatványozottan vannak hatással a szervezetünkre, így a szemünkre is. Ahogy felnőttként ügyelünk arra, hogy megfelelő minőségű napszemüveget viseljünk, úgy gyermekeink szeme világának védelméről se feledkezzünk meg. Az ő szemüket, ha lehet, még jobban kell óvni a Naptól, mint a felnőttekét, így nekik is javasolt a napszemüveg viselése.

Hordjunk-e napszemüveget a vezetéshez?
22
Márc

Hordjunk-e napszemüveget a vezetéshez?

 

 

Legtöbben szeretünk napszemüvegben vezetni, ha süt a Nap, ám nem árt odafigyelni arra, hogy milyen a napszemüveg minősége. De vajon nem veszélyes vezetés közben napszemüveget viselni? Nem akadályozza a látást a volán mögött?

Lehet-e UV-szűrős az olcsó napszemüveg?
15
Márc

Lehet-e UV-szűrős az olcsó napszemüveg?

 

 

A napszemüvegek vásárlásánál nagyon fontos szempont a minőség, a legtöbb cikk és útmutató nem győzi hangsúlyozni, hogy nem a legjobb taktika, ha a legolcsóbb napszemüvegek közül választunk, mert ezek többnyire silány minőségűek. De vajon tényleg nem lehet egy napszemüveg jó, ha olcsó? A leglényegesebb tulajdonság az UV-szűrő képesség, ha ez megvan, a szemüveg ártani már nem fog a szemünknek. Egyik olcsó napszemüveg sem képes erre?

Milyen az uniszex napszemüveg?
06
Márc

Milyen az uniszex napszemüveg?

 

 

A napszemüvegekből legtöbbször külön állványon találjuk a férfi és a női változatokat, így mindenki a neki való darabok között válogathat. Vannak azonban olyan napszemüvegek, melyek úgy lettek kialakítva, hogy férfiak és nők egyaránt hordhatják, ugyanis se nem nőiesek, se nem férfiasak. Ezek az úgynevezett uniszex napszemüvegek, melyeket mindkét nem képviselői viselhetnek, azonban ez korántsem jelenti azt, hogy ezek a modellek mindenkinek jól állnak.

Kell-e télen napszemüveg?
01
Márc

Kell-e télen napszemüveg?

 

 

Jogosan, és meglehetősen gyakran merül fel a kérdés az emberekben, hogy kell-e télen napszemüveget hordani. Azt természetesnek tartjuk, hogy tavasszal, illetve nyáron szinte mindenki napszemüvegben járkál, télen viszont ritkábban viselik az emberek. A Nap azonban a hidegebb hónapokban is süt, még ha nem is olyan erősen, mint nyáron.

Napszemüveg a gyereknek: nem nehéz rávenni, hogy hordja
20
Febr

Napszemüveg a gyereknek: nem nehéz rávenni, hogy hordja

 

 

Közismert tény, hogy a Nap káros UV sugarakat bocsát ki, amik károsítják a szemet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a szemet megfelelő minőségű napszemüveggel védjük, a gyerekek esetében pedig ez még lényegesebb, hiszen az ő szemük különösen érzékeny, így nagyon fontos, hogy vigyázzunk rá. 

Sötét vagy világos lencsét válasszunk?
15
Febr

Sötét vagy világos lencsét válasszunk?

 

Egy napszemüveg vásárlása során rengeteg kérdés merülhet fel. A leglényegesebb általában az szokott lenni ebben a helyzetben, hogy vajon a kiszemelt napszemüveg jól áll-e, biztosan tökéletesen passzol-e az egyéniségünkhöz, valamint a külső adottságainkhoz. Ha jót akarunk a szemeinknek, emellett arra sem árt figyelmet fordítani, hogy a napszemüveg elég jó minőségű-e.

Örök divat az állatmintás napszemüveg
05
Febr

Örök divat az állatmintás napszemüveg

 

 

Minden területnek megvan a maga divatja, nincs ez másképp a kiegészítők terén sem. A napszemüvegek sem jelentenek kivételt, évente, vagy legalább néhány évente megjelennek olyan fazonok, melyeket eddig nem ismertünk, illetve olyan színek és minták, melyeket korábban egyszer már el is felejtettünk.

Miért jó a polarizált lencse?
30
Jan

Miért jó a polarizált lencse?

 

 

Ha napszemüveg vásárlásra adjuk a fejünket, érdemes odafigyelni arra, hogy a napszemüveg ne csak jól nézzen ki, és jó áron legyen, hanem a minősége ellen se lehessen kifogást emelni.

Ezért ne vegyél olcsó napszemüveget!
22
Jan

Ezért ne vegyél olcsó napszemüveget!

 

 

A tavaszi és a nyári időszakban megszaporodnak a napszemüvegek a boltok kínálatában. A drogériákban, a hipermarketekben, a kínai üzletekben rengeteg napszemüveggel találkozhatunk. A keretek különböző formájúak, a lencsék különböző színűek lehetnek, de ami a legvonzóbb ezekben a napszemüvegekben, az az áruk.

Pilóta napszemüveg: tényleg mindenkinek jól áll?
16
Jan

Pilóta napszemüveg: tényleg mindenkinek jól áll?

 

Ha körülnézünk az utcán tavasszal és nyáron, majdnem minden emberen látunk napszemüveget. Könnyen észrevehetjük azt is, hogy a napszemüvegek meglehetősen sokfélék lehetnek.

Ilyen napszemüveget ne vegyél!
15
Jan

Ilyen napszemüveget ne vegyél!

 

Napszemüveget azért nem könnyű vásárolni, mert igencsak széles a kínálat. Szinte minden üzletben találkozhatunk velük, különösen tavasszal és nyáron, mikor a napsütéses órák száma hirtelen ugrásszerűen megnő.

A zavartalan síeléshez elengedhetetlen egy jó napszemüveg!
08
Jan

A zavartalan síeléshez elengedhetetlen egy jó napszemüveg!

 

Sokan szeretnek a szabadban sportolni, ami nem is csoda, hiszen a friss levegőn még egészséges bármilyen mozgásforma. Legyen az futás, biciklizés, séta, vagy az éppen aktuális, tipikus téli sportok, mint például a síelés, korcsolyázás, fontos, hogy a megfelelő sportruházat mellett arra is figyeljünk, hogy napos időben a szemünket is megfelelően védjük.

Hogyan válasszunk napszemüvegkeretet?
29
Dec

Hogyan válasszunk napszemüvegkeretet?


A tökéletes napszemüvegkeret megválasztása nem önnyű feladat. Sokak számára az elsődleges az, hogy mennyire divatos, stílusos, mennyire áll jól. Ennél azonban sokkal fontosabb szempontokat kell figyelembe vennünk, ha nem csak a divat, hanem a szemünk egészsége is fontos.

 

 

Tökéletes látás sportolás közben
27
Dec

Tökéletes látás sportolás közben

 

Azok számára, akik gyakran sportolnak, futnak vagy éppen kerékpároznak a szabadban, a hideg idő sem akadály, sokkal inkább kihívás. Sokan azonban nem gondolnak a megfelelő védelemre, így komoly egészségügyi károkat is szenvedhetnek.

 

 

 

 

Napszemüveget a csemetéknek: védjük gyermekünk szemét
16
Dec

Napszemüveget a csemetéknek: védjük gyermekünk szemét

 

A gyermekek számára készített napszemüvegek hihetetlenül aranyosak: mesefigurás, színes, pöttyös, csíkos, mintás napszemüvegek közül válogathatunk, ha gyermekünk látásának egészségéről van szó,. Az UV-sugárzás éppúgy veszélyezteti csemeténk szemét, mint a felnőttekét, ezért a gyermekeknek szánt napszemüvegeken sem érdemes spórolnunk: olyan válasszunk, ami garantáltan megszűri az UV-sugárzást.

 

 

 

 

 

Napszemüveg: divat vagy egészség?
24
Nov

Napszemüveg: divat vagy egészség?

 

Viszonylag kevés ruhadarabunk is kiegészítőnk létezik, melyekről egyszerre lenne elmondható, hogy a trendet és az egészségünk megőrzését egyaránt vizsgálja – azonban a megfelelően kiválasztott napszemüveg ilyen.

 

 

 

 

Visszatért az aviator – unisex trend minden időben
20
Nov

Visszatért az aviator – unisex trend minden időben

 

 

1936-ban a Ray-Ban új napszemüveget fejlesztett a pilótáknak. Sokáig csak a hivatásosok viselték a mára aviator néven népszerűvé vált fazont, azonban idővel betört a civil szférába is. Első népszerűségét a Top Gun című film hozta el, majd néhány évre feledésbe merült, és a 2000-es évek elején jelent meg újra a divat perifériáján. 

 

 

 

Macskaszem: divatban a retró
16
Nov

Macskaszem: divatban a retró

 

Egyesek szerint futurisztikus megjelenésű, valójában azonban csak a 30 évvel ezelőtti divat tért vissza megújult formában: a macskaszem formájú napszemüvegek újra hódítanak. Ezen fazon népszerűsége elképesztő mértékben ugrott meg, ami nem véletlen, hiszen szinte minden arcformához ideális, ráadásul a számos szín és kialakítás között garantáltan mindenki megtalálja a számára ideális változatot.

 

 

 

 

A napszemüveg mint önkifejezési mód
06
Nov

A napszemüveg mint önkifejezési mód

 

 

 

 

Öltözékünk minden egyes eleme része annak, akik vagyunk, lényegében egyéniségünk eleme. A leginkább azonban mégis a kiegészítőink árulják el, hogy kik is vagyunk valójában, hiszen ezek azok, ahol végtelen szabadsággal rendelkezünk – színek és formák, stílus és design, tökéletes egyediség.

 

 

 

 

Miért veszélyes a rossz napszemüveg?
05
Nov

Miért veszélyes a rossz napszemüveg?

 

 

Napjainkban egyre többet hallhatunk arról, hogy az olcsó, UV-szűréssel egyáltalán nem rendelkező vagy gyenge UV-szűrő réteggel ellátott napszemüvegek többet árthatnak, mint amennyit használnak, a legtöbbek számára azonban nem teljesen egyértelmű, hogy miért.

 

 

 

 

Hogyan válasszunk napszemüveget?
04
Nov

Hogyan válasszunk napszemüveget?

 

 

Manapság a nyári időszakban szinte már minden második boltban vásárolhatunk napszemüveget, azonban nem feltétlenül jó döntés, ha a legolcsóbb termék mellett tesszük le a voksunkat.

 

 

 

 

 

Védelem az őszi napsütésben
08
Okt

Védelem az őszi napsütésben

 

A napszemüvegekről hajlamosak vagyunk könnyedén megfeledkezni, amikor véget ér a nyár. Igaz mindez annak ellenére, hogy a napszemüveg nem elsősorban és nem kizárólag divatcikk. Természetesen választhatjuk belőle a stílusunkhoz illőt vagy a kedvenc színünkben pompázót, mindez azonban mit sem változtat azon, hogy elsődleges szerepe a szem védelme.

 

 

 

 

Jennifer Aniston kedvenc napszemüvegei
03
Okt

Jennifer Aniston kedvenc napszemüvegei

 

 

A hollywoodi sztárok nemcsak ruhatárukkal, hanem kiegészítőikkel is utat mutatnak rajongóiknak: sokan követik kedvencük stílusát, legyen szó akár táska-, akár napszemüvegdivatról. Jennifer Aniston, a Jóbarátok egykori sztárja nemcsak sokoldalúságáról, hanem jó ízléséről is híres. A színésznőként, rendezőként és producerként is jegyzett Aniston stílusát rengeteg rajongó másolja szerte a világon.

 

 

 

Mit tegyünk, hogy többé ne hagyjuk el a napszemüvegünket?
24
Szept

Mit tegyünk, hogy többé ne hagyjuk el a napszemüvegünket?

 

 

 

Van, aki katonás rendet tart a lakásában, mindennek megvan a maga helye, így soha sem hagy el semmit. Mások viszont rendszeresen keresgélik a kulcsukat, a pénztárcájukat vagy épp a napszemüvegüket. A felmérések szerint napi 10 percet töltünk azzal, hogy keresgélünk valamit, és átlagosan 9 tárgyat hagyunk el: ez főként a férfiakra jellemző. A párok 40 százaléka rendszeresen veszekszik emiatt.

 

 

 

 

Milyen napszemüveget válasszak vízi sportokhoz?
17
Szept

Milyen napszemüveget válasszak vízi sportokhoz?

 

 

 

A víztükörről és a hullámzás következtében a levegőben repkedő vízcseppekről visszatükröződő napfény fokozottan károsíthatja a szemet; így a vízi sportok rajongóiként kiemelt figyelmet kell fordítanunk a megfelelő napszemüveg kiválasztására. Ennek elmulasztása esetén ugyanis akár szürkehályog vagy pterigium (kúszóhályog) is kialakulhat.

 

 

 

 

Napszemüvegek túrázáshoz
09
Szept

Napszemüvegek túrázáshoz

 

 

Túrázás közben is ügyelnünk kell a nap elleni védelemre akkor is, ha nem a legmelegebb kánikulában indulunk útnak – a káros sugarak ősszel is ugyanúgy veszélyeztethetik szemünk épségét, mint nyáron. A napvédő krém mellett napszemüvegre is szükségünk lesz; de nem mindegy, milyet választunk.

 

 

 

 

Milyen előnyei vannak a tükrös napszemüveglencsének?
08
Szept

Milyen előnyei vannak a tükrös napszemüveglencsének?

 

 

A tükrös napszemüveglencsének számtalan előnye van amellett, hogy divatos, és még a frizuránkat is ellenőrizni tudjuk benne.

 

 

 

 

Megtervezhetjük saját napszemüvegünket
25
Aug

Megtervezhetjük saját napszemüvegünket

 

 

Nem könnyű megtalálni az ideális napszemüveget. Bár igen széles a választék, az egyik modell túl nagy, így lecsúszik a fejünkről; a másik jó lenne, de nem tetszik a keret színe; a harmadik ebből a szempontból is megfelelne, de a lencse túl világos.

 

 

Aranyozott napszemüvegek
22
Aug

Aranyozott napszemüvegek

 

 

 

A napszemüveg nemcsak szemünk egészségének őrzője, hanem egyben divatos kiegészítő is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az Oliver Peoples és a MyTheresa együttműködésének gyümölcse, a luxuscikkek kedvelőinek szánt aranyozott napszemüveg.

 

 

 

Milyen előnyei vannak a műanyag napszemüvegkereteknek?
12
Aug

Milyen előnyei vannak a műanyag napszemüveg-kereteknek?

 

 

A fémkeretek mellett a műanyagok is népszerűek. Utóbbiak jellemzően zylonite-ból (cellulóz-acetát), nylonból vagy polikarbonátból készülnek; mindhárom anyagnak megvannak a maga előnyei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fém napszemüvegkeretek előnyei
05
Aug

A fém napszemüvegkeretek előnyei

 

A napszemüvegkeretek jellemzően műanyagból vagy fémből készülnek. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, így annak, aki szeretné feldobni öltözékét egy új divatos kiegészítővel, saját igényei szerint kell kiválasztania a megfelelő darabot. A fém kereteket általában alumínium, flexon vagy titán felhasználásával gyártják. Acélt is alkalmaznak, azonban ez utóbbi szűkebb színválasztékot tesz lehetővé.

 

 

 

 

Zenészek napszemüvegben
29
Júl

Zenészek napszemüvegben

 

Némelyik zenész nemcsak dalaival vált ismertté, hanem ikonikus viseletével is. John Lennon kerek napszemüvegére mindenki emlékszik, Elton John pedig gyűjti is ezeket a kiegészítőket.

 

 

 

 

 

Milyen gyakran vásárolunk új napszemüveget?
29
Júl

Milyen gyakran vásárolunk új napszemüveget?

 

 

 

Vannak, akik a klasszikus darabokat részesítik előnyben, amelyek még egy évtized múlva sem mennek ki a divatból; mások pedig szívesen vásárolnak egy-egy új napszemüveget minden szezonban.

 

 

 

 

A sötét vagy a világos lencséjű napszemüveg a jobb?
07
Júl

A sötét vagy a világos lencséjű napszemüveg a jobb?

 

 

 

 

 

Sokan azt hiszik, annál jobban megóv a napszemüveg a káros sugaraktól, minél sötétebb a lencséje. Pedig a szemüveg színének nincs köze a védelemhez.

 

 

 

Milyen egészségügyi problémák ellen véd a napszemüveg?
20
Jún

Milyen egészségügyi problémák ellen véd a napszemüveg?

 


A megbízható helyen vásárolt, UV-védelemmel ellátott napszemüveg számtalan egészségügyi problémától és komoly betegségtől védi meg viselőjét; ezek közt gyorsabban és lassabban kialakuló, kevésbé súlyos és tartós látáskárosodással járó megbetegedések is szerepelnek.

 

 

 

 

 

Napszemüvegek egyenes és íves kerettel
10
Jún

Napszemüvegek egyenes és íves kerettel

 

 

Az egyenes kerettel rendelkező, illetve az íves, az arc vonalához simuló napszemüvegek egyaránt népszerűek. Azonban nem csak az esztétikai szempontokra kell gondolnunk, amikor választunk közülük.

 

 

 

Hogyan szűri ki a napszemüveg a káros sugarakat?
29
Máj

Hogyan szűri ki a napszemüveg a káros sugarakat?

 

 

 

Azt szinte mindenki tudja, hogy a napszemüveg  megóvja a szemünket a káros UV-sugárzástól; azt azonban már kevesebben, hogy pontosan hogyan is teszi mindezt.

 

 

 

 

A kényelmes napszemüveg kiválasztásának szempontjai
20
Máj

A kényelmes napszemüveg kiválasztásának szempontjai

 

 

 

A napszemüveg lehet egy kényelmes, divatos és hasznos kiegészítő, de szükséges rossz is, ha nem megfelelő modellt választunk. Igen kellemetlen, ha a szemüveg nyomja az orrunkat, a halántékunkat vagy folyton lecsúszna, így igazgatni kell. Szerencsére ezek a problémák elkerülhetők, ha figyelembe vesszük az alábbiakat.

 

 

 

2014 nyári napszemüvegtrendek
15
Máj

2014 nyári napszemüvegtrendek

 

 

Akár a vastag fekete keretes, akár a vékony fém pilóta napszemüvegek tetszenek, igazán stílusosak lehetünk bennük, ugyanis idén nyáron mindkettő divatosnak számít. A 2014-es szezonban négy alapvető trend dominál.

Milyen méretekre kell figyelni napszemüveg-vásárlásnál?
02
Máj

 

Milyen méretekre kell figyelni napszemüveg-vásárlásnál?

 

 

Ha személyesen vásárolunk napszemüveget egy üzletben, mindenképp próbáljuk fel, és ellenőrizzük, nem túl széles-e, például lefelé nézve nem csúszik-e le; illetve, hogy nem nyomja-e az orrunkat. Ha viszont ajándékba keresünk szemüveget, vagy magunknak vásárolunk online, nincs lehetőségünk a próbára. Ilyenkor érdemes tisztában lennünk a napszemüveg jellemző méretezésével. Öt számot kell figyelembe vennünk: a keretszélességet, a szemüveg szárának hosszát, a frontszélességet, a lencsemagasságot és a lencseátlót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napszemüvegek állatmintás kerettel
25
Ápr

Napszemüvegek állatmintás kerettel

 

 

Az állatmintás ruhákat és kiegészítőket egyesek túl feltűnőnek tartják, mások viszont kifejezetten szeretik magukra vonzani a figyelmet egy párduc-, tigris-, zebra- vagy kígyómintás darabbal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 VI. Várfürdő félmaraton és váltófutás
15
Ápr

VI. Várfürdő félmaraton és váltófutás 

 

2014.05.03-án ismét megrendezésre kerül a  VI. Várfürdő félmaraton és váltófutás, amit az Összefogás a Sérült gyermekekért Köszhasznú Egyesület szervez már 6. alkalommal.

 

Évről- évre nagyobb sikerrel és nevező számmal, 2013 már közel 1000 nevező volt.

A verseny bevételéből a sérült gyermekek gyógykezeléseit és életminőségük javítását segítik elő.

Az idei évben újdonsággal, családi kerékpáros teljesítmény túrával is várják a sportolás szerelmeseit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikroszálas törlőkendő a napszemüveg tisztításához
07
Ápr

Mikroszálas törlőkendő a napszemüveg tisztításához

 

 

A napszemüveg lencséjére folyó izzadtság, az ujjlenyomatok, a por és egyéb szennyeződések egy idő után akadályozhatják a látást, így eljön a szemüvegtisztítás ideje. A legcélszerűbb persze rendszeresen, naponta megtisztítani a rendszeresen hordott darabot. Egyes üzletekben a vásárolt napszemüveg mellé egy mikroszálas törlőkendőt is adnak ajándékba, de külön is beszerezhetjük. Érdemes beruházni egy ilyen kendőbe, hiszen nagyon sokáig használhatjuk, és így nem kell félnünk attól, hogy megkarcoljuk a lencsét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan ellenőrizhetem, hogy polarizált-e a napszemüvegem?
03
Ápr

 

Hogyan ellenőrizhetem, hogy polarizált-e a napszemüvegem?

 

A vízfelszínről (illetve télen a hóról vagy a jégről) visszaverődő napsugarakat a polarizált napszemüvegek szűrik ki a leghatékonyabban. Könnyen ellenőrizhetjük, hogy sajátunk lencséje valóban polarizált.

 

 

 

 

 

 

Napszemüvegek Hollywoodban
26
Márc

Napszemüvegek Hollywoodban

 

A napszemüvegek nemcsak a divatrajongók polcán találhatók meg nagy mennyiségben; a filmvilágban is fontos szerepük van. Következzen néhány érdekes hollywoodi tény, amelyet kevesen tudtak.

 

 

 

 

 

Arctica  S–149 A napszemüveg teszt
17
Márc

Arctica S–149 A napszemüveg teszt

 

Az Arctica Impulse S–149 A napszemüveg jó választás mindazoknak, akik korlátlanul Arctica S-149 napszemüvegszeretnék élvezni a sport nyújtotta szabadságot egy olyan kiegészítővel, amely minőségi anyagokból készül, esztétikus, és tökéletes védelmet biztosít sportolás alatt. Az Impulse S–149 A rugalmas, jó hő- és ütésálló-képességgel rendelkező polikarbonátból (PC) készül, ennek köszönhetően nehezen törik vagy karcolódik, illetve könnyű is. A fejre illeszkedő forma jóvoltából minden oldalról takarja a szemet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Divat és praktikum: összecsukható napszemüvegek
14
Márc

Divat és praktikum: összecsukható napszemüvegek

 

Az ideális napszemüveg nemcsak divatos, és megvédi a szemet a nap káros sugaraitól, de praktikus is egyben. Ha épp nincs rajtunk, a szemüveget a táskánkban, a fiókban, a polcon vagy épp az ingünk zsebében tároljuk. De fontos, hogy akkor is magunkkal vihessük, ha csak egy kisebb helyünk van a számára a zsebünkben vagy az alkalmi táskánkban: ezért praktikus megoldás, ha egy összecsukható szemüveget választunk.

 

 

Napszemüvegek karneváli stílusban
06
Márc

Napszemüvegek karneváli stílusban

 

 

Március 4-ig tart idén a velencei és a riói karnevál: a lagúnák városa és a szamba fellegvára Napszemüvegek karneváli stílusbanegyaránt több millió turistát vonz évente. Ha nincs lehetőségünk arra, hogy a helyszínen vessük bele magunkat a színes, zenés forgatagba, utazás nélkül, itthon is megidézhetjük a karneváli hangulatot, ha körülvesszük magunkat a szükséges kiegészítőkkel – például beszerzünk egy az alkalomhoz illő napszemüveget.

 

Napszemüvegek karneváli stílusban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arctica S–153 F napszemüveg teszt
27
Febr

Arctica S–153 F napszemüveg teszt

 

Az Arctica S–153 egy klasszikus vonalvezetésű, egyszerű, elegáns stílusú fehérkeretes napszemüveg, mely a klasszikus stílus kedvezőinek ideális utcai viselet lehet. A szemüveg unisex, illetve semmilyen jellemző férfi vagy női tulajdonsága nincs. Első ránézésre szimpatikus, bár kissé széles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Online vásárlás előtt nem árt virtuálisan felpróbálni a napszemüveget
17
Febr

Online vásárlás előtt nem árt virtuálisan felpróbálni a napszemüveget


Napszemüveg-vásárláskor természetesen felpróbáljuk a nekünk tetsző darabokat, hogy meggyőződhessünk róla, hogy az adott szemüveg nemcsak csinos és divatos, hanem nekünk is jól áll, valamint illik az arcformánkhoz és a stílusunkhoz. De mi a helyzet akkor, ha egy webáruházban találtunk rá a tökéletes napszemüvegre?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az 5 legbosszantóbb dolog a napszemüvegeddel kapcsolatban
05
Febr

Az alábbi bosszantó, napszemüveggel kapcsolatos problémákat olvasva biztosan magadra fogsz ismerni…

napszemüveg

A különböző napszemüvegkeretek előnyei és hátrányai
28
Jan

A különböző napszemüvegkeretek előnyei és hátrányai

 

Napszemüveg-választásnál a keret minősége és anyaga legalább olyan fontos, mint a lencséé, A különböző napszemüvegkeretek előnyei és hátrányaihiszen ez biztosítja a szemüveg tartósságát, illetve gondoskodik a kényelmes és biztonságos viseletről.

Napszemüvegek futóknak
23
Jan

Napszemüvegek futóknak

 

Azok számára, akik valamilyen szabadtéri sportot űznek, a napszemüveg nemcsak divatcikk,Napszemüvegek futóknak
hanem egy szükséges segédeszköz; így a futók esetében is. Akár nyáron, akár télen futunk szabadtéren, hacsak nem az éjjeli órákat választjuk, mindenképp szükségünk lesz egy megfelelő napszemüvegre. Fontos, hogy a szemüveg pontosan illeszkedjen a fejünkre, minden irányból takarja a szemet, illeszkedjen az aktuális fényviszonyokhoz, és mozgás közben se essen le.

Vajon téli viseletre is alkalmas a napszemüveged?
16
Jan

Vajon téli viseletre is alkalmas a napszemüveged?

Napszemüveget nemcsak nyáron, hanem ősszel vagy akár télen is hordhatsz – sőt, ajánlott is Vajon téli viseletre is alkalmas a napszemüveged?viselned, hiszen télen is süthet a nap, és az UV-sugarak károsíthatják a szemedet. Főként, ha havas a táj, hiszen a hóról visszatükröződő sugarak hatása megkétszereződik. Azonban a nyáron hordott napszemüveged nem biztos, hogy alkalmas téli viseletre is. Az egyenes lencséjű, sötétebb színű nyári szemüvegek helyett tehát a hideg évszakban szerezz be magadnak egy másikat

Amit biztosan nem tudtál a napszemüvegekről
03
Jan

Amit biztosan nem tudtál a napszemüvegekről

Nyáron elengedhetetlen, télen, síeléskor is jó szolgálatot tesz; többféle színben és formában Amit biztosan nem tudtál a napszemüvegekrőlkapható és a legfontosabb funkciója az UV-védelem – ezt mindenki tudja a napszemüvegekről. De az alábbi érdekességeket már nem valószínű.

Milyen lencsét válassz?