Blog

Az Oakley történelem

2016.02.22 08:17

Az Oakley történelem

 

Az Oakley valószínűleg a egyik legnépszerűbb sportfelszerelés- és szemüveg márka, melynek széles termékpalettája szerte a világon egyre nagyobb rajongó tábort gyűjt maga köré. A cég úttörővé vált a sportfelszereléssel foglalkozó iparágak fejlesztésében. Hogyan sikerült mindezt elérnie? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tulajdonos és alapító, Jim Jannard 1975-ben hozta létre a céget mindösszesen 300 dollárból, melynek székhelyét saját garázsa adta. A névadó nem más volt, mint Jannard kutyája. Az első terméke, amit az új márka neve alatt árusított, egy motorokhoz szánt markolat volt, melyet az autója csomagtartójából kínált a motocross versenyek résztvevőinek. Rendhagyó kiegészítői felkeltették a motorosok figyelmét.

 

" Emlékszem azokra a markolatokra (...) ezt már körbe lehetett forgatni, és kényelmesen lehetett vele gázt adni." - nyilatkozta a Supercross bajnok Mike Bell. Jannard ugyanezt a markolatát bemutatta az egyre jobban népszerűsödő BMX piacán is.  A megrendelők, pedig folyamatosan azt kérdezgették: „Miért csak markolatot gyárt?". Ez inspirálta Jannard arra, hogy megalkossa az első napszemüvegét.

 

Nemcsak a dizájn, de szokatlan anyaghasználata is hozzájárult a sikerhez. Az "Unobtainium" néven elhíresült speciális gumi nedvesség hatására nagyobb tapadást biztosított a használóinak. Manapság minden Oakley napszemüveg készítésénél ezt az anyagot használják, amely évről évre nagyobb profitot termel a cégnek.

 

1980-ban mutatták be az ún. "O" keretet, amely segítségével egy új oldalát mutathatta meg az Oakley. Ennek köszönheti a cég, hogy hírneve és elismertsége egyre szélesebb vásárló réteghez jutott el. 1983-ban hivatalosan is megindult a sí szemüvegek gyártása. Amikor az Oakley elindította a napszemüveg iparágát, az első keret Factory Pilot Eyeshade néven híresült el. Ezek a szemüvegek már egy sportosabb irányt képviseltek, melyet kifejezetten atléták számára készítettek. Később megalkották az  Oakley Frogskin-t, ami már egy hétköznapibb irányvonalat képviselt.

 

Napjainkban a lencséket plutonite-ból és iridiumból készítik, melyek 100 %-os védelmet nyújtanak a napfény káros sugárzása ellen. Az anyag sajátossága, hogy nem párásodik, így kiváló kiegészítője a sportos életmódnak. Az Oakley folyamatos újításainak köszönhetően bebizonyította, hogy a stílust és praktikumot tökéletesen lehet egyesíteni.

 

Oakley napszemüveg kínálatunkhoz kattints ide!