Blog

Arctica S–153 F napszemüveg teszt

2014.02.27 09:10

Arctica S–153 F napszemüveg teszt

 

Az Arctica S–153 egy klasszikus vonalvezetésű, egyszerű, elegáns stílusú fehérkeretes napszemüveg, mely a klasszikus stílus kedvezőinek ideális utcai viselet lehet. A szemüveg unisex, illetve semmilyen jellemző férfi vagy női tulajdonsága nincs. Első ránézésre szimpatikus, bár kissé széles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Könnyű, klasszikus keret


A szemüveg kerete kifejezetten könnyű, ennek köszönhetően viselése hosszú távon sem válik kényelmetlenné, nem tűnik nehéznek. Éppen ebből a tulajdonságából kifolyólag azonban sportoláshoz, még laza mozgáshoz sem ajánlott, hiszen ha az ember kocog a buszhoz, a napszemüveg szinte lebegni kezd az arca előtt.


Ettől eltekintve a szemüveg valóban elegáns és egyszerű, és valójában nem is sportoláshoz lett tervezve, így ez teljes mértékben megbocsátható. A lencséket körben keretezi az egyszerű fehér keret, a szemüveg szárát pedig két fekete, mélyesztett csík teszi egyedivé, mutatóssá.

UV-szűrős, polarizált lencse

A szemüveg lencséje a legmagasabb fokú UV-sugárzás elleni védelmet nyújtja, így nyugodt szívvel használható bármilyen napfényben, akár hosszútávon is. A lencse maga sötétszürke, azonban nem színezi meg a látképet, más sötét lencsékkel ellentétben nem ad hűvös, kékes árnyalatot a tájnak, pusztán sötétít.

Emellett az S–153-as lencséje polarizált, melynek alapvető szerepe az, hogy a vízszintes felületeken tükröződő, vakító hatású fényt kiszűrje. A polarizált réteg valóban kiválóan működik, tökéletesen megszünteti a vakítást, azonban fontossága egy egyszerű utcai szemüveg esetében kérdéses, hiszen elsősorban sportolók számára hasznos. A polarizált lencsék egyetlen komoly hátránya, hogy az érintőképernyős telefonok kijelzője szivárványosan látszik a szűrőnek köszönhetően, így az ilyen telefonok használatához le kell venni a szemüveget.

Kényelem és minőség

Az Arctica S–153 alapvetően egy kiváló utcai szemüveg, mely számos pozitívnak szánt tulajdonsággal rendelkezik, melyek egy része a használat során a tervezetthez képest fordítva sül el. Egyvalami azonban bizonyos: ez a típusú napszemüveg kiemelkedően kényelmes, a legkevésbé sem zavaró, nagy lencséje pedig teljes mértékben és tökéletesen védi a szemet. Laza, mégis biztos viselet, nem szükséges folyamatosan igazgatni, hiszen nem csúszkál, ráadásul hosszú órák után sem tűnik ólomsúlyúnak és nem is szorít.

Ezen felül a könnyű, szinten súlytalan keret ellenére strapabíró, kiváló minőségű anyagokból készült, nem kell folyamatosan aggódni, tartani attól, hogy elroppan. Azonban ha mégis félnénk, hogy ez a masszív keret megsérül valahogyan, a szemüveghez két különböző, divatos és tartós tok is jár.