Blog

Arctica S–149 A napszemüveg teszt

2014.03.17 21:14

Arctica S–149 A napszemüveg teszt

 

Az Arctica Impulse S–149 A napszemüveg jó választás mindazoknak, akik korlátlanul Arctica S-149 napszemüvegszeretnék élvezni a sport nyújtotta szabadságot egy olyan kiegészítővel, amely minőségi anyagokból készül, esztétikus, és tökéletes védelmet biztosít sportolás alatt. Az Impulse S–149 A rugalmas, jó hő- és ütésálló-képességgel rendelkező polikarbonátból (PC) készül, ennek köszönhetően nehezen törik vagy karcolódik, illetve könnyű is. A fejre illeszkedő forma jóvoltából minden oldalról takarja a szemet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Füstszínű lencse

 

A füstszínű lencsék szintén karcálló PC-ből készülnek. Az optikusok véleménye szerint a szürke lencse utcai viseletre és sporthoz egyaránt az egyik legideálisabb választás, mivel egyformán nyeli el a fényt, és nem torzítja a képet. Színtévesztők számára szintén a szürke lencse a legbiztonságosabb viselet.

 

Tökéletes UV-védelem

 

A száz százalékos, UV 400-as védelem jóvoltából a lencse 400 nm alatt minden sugárzást kiszűr, az UVA- és az UVB-sugarakat egyaránt. A sötét lencse 3-as kategóriájú, azaz a napszemüveg erős fényben is tökéletes védelmet nyújt: mindössze a sugarak 8–18 százaléka jut be a szembe. A gumi orrnyereg jó támasztást biztosít, így a szemüveg nem csúszik el, és huzamosabb ideig tartó viselés után sem válik kényelmetlenné. Bátran használható kerékpározáshoz, futáshoz, atlétikai sportokhoz, más szabadtéri sporttevékenységhez vagy akár túrázáshoz.

 

Biztos tartás

 

A szemüveg a tesztre egy sportos tokban érkezik, amely gondoskodik a lencse karcolódás elleni védelméről (ez a webshopban szintén megvásárolható). A tok kellően merev ahhoz, hogy még egy tömött sporttáskába is bátran betehessük a szemüveget, biztosan nem fog megsérülni. Már a szárak kihajtogatásánál érezhető, hogy nem fog lötyögni a fejen, így azok is viselhetik, akiknek vékonyabb arcformájuk miatt korábban folyamatosan problémát jelentett a napszemüveg-vásárlás. A szár és az orrnyereg rész együtt biztos tartást ad, valóban nem csúszik le az orról futás közben akkor sem, ha megizzadunk a kilométereket róva. A sötét lencse a 37 fokos kánikulához tartozó tűző napfényben tesztelve is jól teljesít: enyhe szürkés árnyalatot ad a tájnak, de nem torzítja a látást, és a kontrasztokra sincs hatással.

 

Visszafogott külső

 

Az Impulse S–149 A keretének színe visszafogott fekete-fehér, így bármilyen sportos öltözékhez illik, akár csak a fekete keretes S–149. A modell S–149 B néven piros-fekete színben is kapható. A vastag felső keretes, ám alsó keret nélküli szemüveg elsősorban azoknak a sportembereknek áll jól, akiknek az arca alsó része szögletesebb, mivel ellensúlyozza annak karakterességét.