Blog

Arcforma és napszemüveg keret!

2017.11.09 09:55

Arcforma és napszemüveg keret!

Az arcforma, a csontozat, a bőrtónus, valamint ezzel szoros összefüggésben a hajszín, a színtípus, valamint az életkor, és az egyedi, egyéni stílus együtt határozzák meg milyen napszemüveg keret a neked való. A fenti felsorolásból abszolút kiderül, hogy csak akkor dönthetsz jól kereted kiválasztásánál, ha nem a szomszéd, a barátod, barátnőd, vagy épp kedvenc újságod véleményére hallgatsz, hanem feltérképezed saját igényeidet, s azokat helyezed a fókuszba. Ez azt is jelenti, hogy az mindenképpen jó, és iránymutatónak sem rossz, ha tudod milyen napszemüveg keretek számítanak aktuálisan divatosnak, de mégsem ennek az információnak kell mérvadónak lenni. Az arcformák tipikus jegyeik alapján különböző kategóriákra oszthatók, így könnyebb átlátnod az egyes lehetőségeket, de semmiképp se felejtsd el, hogy a valóságban nagyobb realitása van a „kevert” típusnak, azaz, hogy egy kicsit ez is, az is jellemző rád.


Az ovális arcformához szinte minden keret megfelelő, ami a természetes arányokat hangsúlyozza. A szív, vagy fordított háromszög típusnak azok a keretek jók, melyek kiegyensúlyozzák az arc felső, és alsó arányait, azaz szóba jöhetnek ovális, szögletes, lekerekített alternatívák, vagy keret nélküliek.

A téglalap arcszerkezetnél érdemes a rövidítésre fókuszálni alacsonyabb szárú, vagy híddal rendelkező keretekkel. A hosszúkás arcforma esetében olyan keretek javasolhatók, melyek szélesítik az összhatást, azaz a kerek, négyzetes, szögletes megoldások kitűnőek.

A gyémánt arcformánál lényeges, hogy a keret ne legyen szélesebb az arccsontnál. A négyzet, vagy szögletes típusnál magasan ülő lencsékkel, híddal, vagy szárakkal optikailag nagyszerűen nyújtható a forma. A kerek arcformánál is az előbbiekben ismertetett nyújtás ajánlható. A háromszög, körte alaknál kerülni kell a vastag, széles hatást keltő, a tekinteteket az állkapocs felé vonzó kereteket.

A napszemüveg keret képes arra, hogy arcvonásaid karaktereit ellensúlyozza, de egyéni választásod szerint akár rá is erősíthetsz egy-egy markáns jellemvonásodra. A napszemüveg keretek sokszínűségének hála gyakorlatilag bármilyen optikai hatás elérhető.