Blog

A tökéletes Oakley napszemüveg vitorlázáshoz

2016.07.05 10:04

A tökéletes Oakley napszemüveg vitorlázáshoz

 

Elkezdődött a nyári szünet, az időjárás is többé-kevésbé napsütéses már, így egyre többet időzünk fejben a tervezett programjainkon. Nagy népszerűségnek örvend például a vitorlázás, mely amellett, hogy életre szóló élménnyel gazdagítja az embert, elegendő veszélyt is tartogat magában.

Vitorlázáskor ugyanis a nap káros sugarai elől nem tudunk árnyékba vonulni, és a vízről visszatükröződő fény szemeinknek is nagyobb mértékben árt. Az egészségünk mellett természetesen ilyenkor nagyon fontos a tiszta, zavartalan látás is. Az Oakley szakértelmével szerencsére ezek könnyedén megoldhatóak, hiszen több olyan lencse típust is kifejlesztett a vállalat, melyek kifejezetten vízi terepre alkalmasak.

 

Az egyik ilyen lencse típus Shallow Blue Polarized néven fut. Kimondottan arra tervezték, hogy a vízről visszaverődő fényt kiszűrje, jobban lehessen látni benne a víz alatti terepet és érzékelni a mélységeket. A Valve Woodland Camo Oakley napszemüveg Shallow Blue Polarized lencsével van ellátva, így vitorlázáshoz maximálisan ideális.

 

A Deep Blue Polarized lencsés napszemüvegeket szintén napsütötte, fényes, nyílt vizű terepen a legoptimálisabb viselni. A többségében kék árnyalatú környezetben kiválóan kiszűrik a vakító fényt. Az Oakley Radarlock Polished Black napszemüveg Black Bronze Polarized Vented és Deep Blue Polarized Vented cserélhető lencséivel teszi zavartalanná a vitorlázás feledhetetlen pillanatait.

 

Az Oakley harmadik, szintén leginkább vízi sportokhoz használható lencse típusa az Amber Polarized. Magas kontrasztos kialakításának köszönhetően csökkenti a vakító fényt, miközben javítja a látásélességet.