Blog

A Síszemüveg titka!

2017.11.23 10:09

A síszemüveg titka!

Tartsd a szemed előtt optimálisan kiválasztott síszemüvegedet, hogy a havas csúcsok meghódítása zökkenőmentes legyen! Az elhomályosodó tekintet egyetlen esetben jöhet szóba, ha a magad mögött hagyott pályák örömkönnyeket csalnak a szemedbe. Minden más helyzetben elengedhetetlen a tökéletes látás! A síszemüveg titka tehát a kiválasztásában rejlik. Olyan modell mellett kell döntened, mely maximálisan megfelel elvárásaidnak, s mely hozzád idomul. Utóbbit bátran veheted szó szerint.

A tökéletes illeszkedés ugyanis nélkülözhetetlen ahhoz, hogy siklás közben komfortosan érezd magad. Ehhez a szemüvegnek bele kell simulnia az arcodba, kényelmesen felfeküdve orrodra, megtámaszkodva arccsontjaidban. A csúszkáló síszemüveg roppant idegesítő (sőt veszélyes is, ha folyton a szemedhez kapsz), ráadásul az oldalról becsillanó napfény könnyedén el is vakíthat. Ha a maximális tapadás biztosítása a célod, akkor olyan szemüveg mellett dönts, melynek a bőrfelülettel érintkező részeit speciális gumival vonták be, ami garantálja a csúszásmentességet.

A több ponton illeszkedő síszemüveg nem terheli meg az orrnyergedet, s arcod két oldalát, így egész nap, szinte észrevétlenül viselheted. Ehhez elengedhetetlen, hogy a szemüveged kerete könnyű, és rugalmas legyen.

A lencsék kiválasztásánál prioritást élvez az időjárási viszontagságok megfelelő kezelése. Erős napsütésben a sárga, fekete, szürke; változékony időjárásnál a lila, kék, zöld; havazásban, ködben a rózsaszín árnyalat a tökéletes választás.

A hóról visszaverődő sugarak teljesen homogénné változtatják a pályát, de ez nem minden, hiszen a látásodat is károsíthatják. Mindennek tetejében az UV-sugárzásról sem érdemes megfeledkezned. Azaz, az a számodra tökéletes síszemüveg, mely a fentieken kívül tökéletes biztonságot garantál a szemeidnek.