Blog

Téli sportok a Puchenstuben síterepen

2016.02.12 11:29

Téli sportok a Puchenstuben síterepen

 

Szeretsz snowboardozni, síelni, sífutni és egyéb hóval kapcsolatos tevékenységeket végezni? Akkor a Puchenstuben síterep az ideális választás számodra. Ez a komplexum a téli sportok királya, mivel tulajdonképpen bármilyen sportot lehet itt gyakorolni, amely kifejezetten a téli szezonban aktuális. 

 

 

 

A Puchenstuben síterep Mariazelltől 32 km-re található, autóval remekül megközelíthető, tehát az odajutással nem lesz gondod.

Mariazall egy 870 méteres magasságban fekvő csendes, 600 lélekszámú kis hegyi falu, ahol a helyiek rendkívül barátságosak és segítőkészek, ha eltévednél.

A település melletti sípályák elsősorban olyan kezdő/középhaladó sízőknek ajánlottak, akik olcsóbb lehetőségeket keresnek a téli sportok gyakorlására és mávelésére. A sípályák első sorban a falu környékén, 3 helyszínen fekszenek.

Az első Turmkogel, ahol 3 sífelvonó és egy "varázsszőnyeggel" ellátott gyerek síiskola is található, így, ha családdal jössz, akkor ezen a részen bizonyosan jól érezhetitek majd magatokat. A téli sportoknak megfelelően a pályák egy része enyhe lejtésű, más részei pedig meredekebbek, tehát a profik és a kezdők is találnak megfelelő kihívást a síterepen.

Flutlichtlift egy rövid húzólifttel ellátott térség, amely közvetlenül Puchenstuben mellett található. A reflektorokkal megvilágított sípálya a hét bizonyos napjain használható csak. Az utolsó helyszín Wastl a. Wald, amely a falutól néhány perces autózásra fekvő rövid tanulópálya.

Ez inkább csak a téli sportok gyakorlására, megismerésére használatos.