Blog

24k Gold és Blue Iridium lencsék

2016.02.12 10:02

24k Gold és Blue Iridium lencsék

 

Gyakran láthatjuk a képernyőn aranyszínű, nagy lencséjű szemüveget viselni Kimi Raikkonent vagy Fernando Alonsot. Mindketten előnyben részesítik az Oakley 24K Gold Iridium lencséjű napszemüvegeit, amit a gyártó kifejezetten a magas elvárásokhoz és a formabontó ízlésvilághoz tervezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

A 13%-os fényáteresztő képességű lencsék iridium bevonata nagyságrendekkel csökkentik a fényvisszaverődést, az aranyszínű nagy lencsék a fekete kerettel párosítva pedig különleges összképet alkotnak viselőjéről. Mivel a nagy lencse nagy területen fedi az arcot, így kellőképp véd az erős napfény káros hatásaitól is, megfelelő, kontrasztos látást biztosítva.

 

A 24K arany színű iridium lencse egyenletes színelosztású, teltebb sárga színű, épp a bevonat miatt, míg az alap lencse színe inkább valahol a zöld és a barna közé esik. Viselése erős és közepes fényviszonyok között ajánlott mindazon férfiak számára, akik szeretik párosítani a különleges megjelenést a maximális védelemmel.

 

Kifejezetten a napsütéses órákra tervezték a VR28 lencséket, amit Blue Iridium lencse néven találhatunk meg az Oakley kínálatában. A VR28 lencsék kontrasztjavító tulajdonságuk révén a napsütés ellenére is tökéletes látást biztosítanak. A Blue Iridium lencsék 15-32%-os fényáteresztő képességűek, ennek fényében 3 és 2 besorolással rendelkeznek.

 

A Deep Blue Polarised lencsék, 10%-os fényáteresztő képességűek, és kifejezetten erős napsütéses, fényvisszaverődéses időszakra tervezték, ideális horgászoknak, mivel a lencse megszűri a vízfelületről visszaverődő durva csillogást a dominánsan kék környezetben.

Ám az Oakley nem állt meg itt a horgászoknak tervezett lencséknél, mert a kínálatban megtalálunk egy másik speciális kék lencsét, a Shallow Blue Polarized lencsét. A lencse a sekély vízben horgászókat segíti, a mélységérzékelést javítja, valamint abbéli képességüket, hogy a víz alatti terepet felfedezzék.